L'Alcora participa en un projecte europeu com a ciutat de l’aprenentatge de la Unesco

És l’únic municipi espanyol que forma part de la iniciativa com a Ajuntament

L'Alcora participa en un projecte europeu com a ciutat de l’aprenentatge de la Unesco
06/02/2022 -

L’Ajuntament de l’Alcora participa com a ‘copartner’ en el projecte europeu “Municipals and Schools for Learning Cities”.

La iniciativa s’emmarca a les Ciutats de l’Aprenentatge de la Unesco (Lerning Cities) i entre els seus objectius destaca la implicació d’aquestes ciutats en l’educació i la transformació social i educativa.

Entre els països del consorci estan Itàlia (líder del projecte), Grècia, Israel, Finlàndia i Espanya. Cal destacar que l’Alcora és l’únic municipi espanyol que forma part com a Ajuntament. La seua tasca, coordinada per la professora de la Universitat Jaume I, Ana M. Vernia, consistirà en l’elaboració d’una eina/enquesta. Aquesta eina es compartirà entre els diferents països del Consorci i recollirà dades vinculades a les accions educatives, culturals, artístiques, d’infraestructura, de responsabilitat social i educativa, així com de compromís institucional.

L’enquesta, que es traduirà als diferents idiomes del consorci, aportarà dades rellevants sobre la implicació de les Ciutats d’Aprenentatge i les escoles. S’espera generar un informe en obert per tal de poder ser consultat, amb la finalitat de compartir experiències i generar nou coneixement.

D’altra banda, aquest projecte europeu suposa la creació d’aliances i sinergies entre els diferents països. La primera reunió, prevista per a la primavera de 2022, se celebrarà a Israel.

S’espera que l’Alcora siga l’amfitriona de la segona reunió del consorci, prevista per al 2023.

Cal ressaltar l’impacte que s’espera a partir d’aquest projecte per a futures línies d’acció, investigació i noves aliances incardinades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’alcalde, Samuel Falomir, assenyala aquesta iniciativa com “molt rellevant” per al municipi, que juntament amb la Càtedra d’Investigació Musical i Qualitat de Vida i els projectes del Museu o la Reial Fàbrica, que formen part de les Lerning Cities, “posicionen a l’Alcora com un model per als ODS a seguir”.

La regidora d’Assumptes Socials, Tica Pons, implicada directament en aquestes accions, considera “necessaris” aquest tipus de projectes, especialment pel que suposen les noves aliances, a través del coneixement directe.

Per la seua part, Vernia destaca l’oportunitat d’investigar i posicionar a l’Alcora com a referent per a la implementació dels ODS, a partir de les aliances, consorcis i relacions internacionals. “Sumar per a millorar”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari