L'Alcora presenta la restauració i muntatge expositiu del panell Azulejos Júcar

L'Alcora presenta la restauració i muntatge expositiu del panell Azulejos Júcar
01/06/2022 -

La Reial Fàbrica del Comte d’Aranda va acollir ahir la presentació de la restauració i muntatge expositiu del panell Azulejos Júcar, donat per la família Plaza-Artero.

El mural està configurat per més de 1.100 taulells de 15×15 cm. Té una disposició horitzontal pseudotriangular i ocupava el frontó del tram central de la façana de la fàbrica, amb un cos central rectangular i dos cossos laterals decreixents cap als extrems.

Sobre fons blau cobalt, presenta la retolació de l’empresa en grans lletres que ocupen pràcticament tot el cap decoratiu (AZULEJOS JUCAR SL). En els extrems, dos motius amb rocalles i un ram de taronger, i en el centre un paisatge fluvial emmarcat per rocalles simplificades, fulles d’acant i rams de taronger.

Les seues dimensions són colossals: prop de 20 metres de longitud per 1,80 metres en la part central (30 m² aproximadament). És obra del ceramista José Cotanda Aguilella i va ser elaborat a la fi de la dècada de 1950 o principis de la dècada següent.

L’acte forma part de la programació del cicle ‘Maig Ceràmic 2022’ que l’Ajuntament de l’Alcora ha celebrat al llarg de tot el mes de maig i que conclourà al juny. Exposicions, activitats didàctiques, jornades de portes obertes, visites guiades, presentacions i xarrades… són algunes de les activitats que s’han dut a terme entorn de la tradició ceràmica alcorina, la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda i el Museu de Ceràmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari