L'Alcora presumeix de patrimoni natural i arquitectònic en Fitur 2022

La part rehabilitada de la Real Fàbrica del Compte d’Aranda és el principal atractiu d’aquesta edició

L'Alcora presumeix de patrimoni natural i arquitectònic en Fitur 2022

La nau dels forns de la Real Fàbrica del Comte d’Aranda serà protagonista de la promoció de l’Alcora en la Fira Internacional de Turisme, Fitur, 2022. Aquest espai rehabilitat, amb una gran connexió amb les arrels dels alcorins i alcorines, es presentarà al públic, empreses i institucions com a motor d’impuls turístic, encara que el patrimoni natural i arquitectònic de tot el municipi mostrarà tot el seu potencial.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i la regidora de Turisme, Ana Huguet, han assenyalat que la seua presència en Fitur 2022 servirà per a presentar les accions amb les quals el consistori pretén captar fons de la Unió Europea (UE) per a materialitzar projectes que impulsaran el municipi.

Entre ells, la recuperació i rehabilitació d’espais naturals i edificis patrimonials per a la seua visita i per a nous usos associats al turisme; el foment i potenciació del turisme cultural, esportiu i de naturalesa, la protecció i valorització de patrimoni cultural i natural del municipi en suport al desenvolupament socioeconòmic i promoció de les seues riqueses com a potencial per al desenvolupament del turisme sostenible.

Pel que respecta a les accions concretes a dur a terme, l’ajuntament pretén la recuperació de sendes, l’adequació de l’últim tram de la senda fluvial del riu de l’Alcora, que connecta amb el nucli urbà del municipi, així com la neteja i senyalització d’altres sendes, la recuperació del paratge de l’ermita de Sant Vicent i adequació de la zona d’acampada lliure.

També, la recuperació del Castell de l’Alcalatén i creació d’un itinerari de visita, la recuperació i rehabilitació de la Torre del Repés com a museu d’interpretació de la història de l’Alcora, la recuperació de la façana i l’edifici fundacional de la Real Fàbrica, l’increment de l’oferta d’allotjament i restauració, la creació d’un alberg juvenil, el condicionament d’un espai per a furgonetes de càmping i autocaravanes en el paratge de Sant Vicent i la promoció de la recuperació dels habitatges buits del barri antic per a la seua conversió en habitatge turístic.

La Real Fàbrica del Comte d’Aranda

No obstant això, la Real Fàbrica, emblema de l’Alcora, centrarà totes les mirades, especialment la seua recentment rehabilitada nau dels forns, que suposa el primer espai restaurat, condicionat i obert al públic.

“Es tracta d’un conjunt extraordinari des del punt de vista patrimonial per la seua monumentalitat i cronologia (construïts entre 1798 i 1805 i en ús fins a principis de la dècada de 1970) i també des del punt de vista turístic, ja que la nau en la qual s’inclouen, de més de 200 m² de superfície útil, constitueix el primer espai en l’ambiciós projecte de recuperació i posada en valor de la Real Fàbrica”, han destacat Falomir i Huguet.

Els treballs han consistit en la rehabilitació de la nau dels forns i el canvi de coberta de l’antiga fàbrica Taulells BIC. El projecte va culminar amb l’equipament de la nau per a convertir-la en zona d’acolliment de visitants, centre d’interpretació de la fàbrica i punt d’inici de les diferents rutes turístiques que giren entorn del patrimoni industrial.

En aquest sentit, el primer edil ha valorat que “l’Alcora té un gran potencial i estem treballant per a recuperar i posar en valor el nostre ric patrimoni cultural, natural i industrial i transformar els recursos disponibles en productes turístics dinàmics que generen noves oportunitats en el nostre territori”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari