L'Alcora i l'UJI posen en marxa el projecte 'Real Fàbrica i territori'

L'Alcora i l'UJI posen en marxa el projecte 'Real Fàbrica i territori'
15/02/2021 -

Després d’haver signat un conveni entre l’Ajuntament de l’Alcora i la Universitat Jaume I per a establir una col·laboració dins del programa ENCLAU_UJI, s’ha posat en marxa un projecte participatiu dirigit a vincular la història, el patrimoni i la cultura de les localitats que han tingut algun vincle amb la Reial Fàbrica.

La setmana passada es va celebrar de manera telemàtica la primera reunió, en la qual van participar representants de les localitats de l’Alcora, Llucena, Ribesalbes, Xodos, Costur i Figueroles i representants de l’UJI.

A tots els participants se’ls va explicar “aquest gran projecte que vol unir el territori per tal de crear un eix comú que ajude a incentivar polítiques culturals, socials i econòmiques”, ha manifestat l’alcalde, Samuel Falomir.

Després de la presentació de la iniciativa, en la trobada virtual es va preguntar als participants pels vincles o relació que ha tingut la seua localitat amb la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.

Cal destacar que la manufactura comtal es va proveir de matèries primeres, mà d’obra i biocombustible de tots els pobles de la Tinença de l’Alcalatén.

Es tracta de la primera de moltes reunions, doncs “és un procés participatiu en el qual es vol treballar per a crear un projecte comú al voltant de la Reial Fàbrica”.

Falomir ha recordat que l’Ajuntament ha impulsat diferents iniciatives amb l’objectiu de convertir les sues instal·lacions en un espai vertebrador dels productes i valors dels pobles del voltant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari