Habitatge i l'Ajuntament de l'Alcora analitzen accions per a millorar l'accés a l'habitatge a joves i persones majors

Habitatge i l'Ajuntament de l'Alcora analitzen accions per a millorar l'accés a l'habitatge a joves i persones majors
02/10/2020 -

Representants de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i de l’Ajuntament de l’Alcora s’han reunit per a estudiar accions conjuntes que ajuden a solucionar el problema d’accés a l’habitatge, especialment de col·lectius vulnerables com el de joves i persones majors.

En la reunió mantinguda entre el director general de l’Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, s’ha analitzat de forma detallada la situació de l’habitatge en aquest municipi.

L’EVha disposa de 40 habitatges protegits a l’Alcora, de les quals 20 estan destinades a persones majors i altres 20 a joves. En l’actualitat, 21 estan llogades i una altra, qualificada per a joves, està en procés d’assignació, per la qual cosa aviat podran accedir a ella. Els habitatges restants estan en valoració per a la seua pròxima reparació.

Alberto Aznar ha comentat que la previsió és que, gran part d’elles, puga estar reparada a la fi d’enguany o principis de 2021.

Es tracta d’habitatges d’un dormitori, amb capacitat per a dues persones, i els preus de lloguer oscil·len entre els 112 i els 147 euros, segons disposen o no de garatge. Aquelles destinades a la tercera edat estan condicionades i adaptades a les limitacions dels seus residents.

El director general d’EVha ha incidit en la necessitat d’ajudar a aquests col·lectius. “Les característiques pròpies que acompanyen a la tercera edat i la difícil situació que travessen els joves respecte a l’ocupació fan necessari que les administracions públiques disposen dels mitjans necessaris per a fer més accessible l’habitatge a aquests grups tan sensibles”.

Des de juliol de 2015, la Conselleria d’Habitatge ha invertit 93.000 euros en actuacions de millora i reparacions en aquests habitatges protegits d’EVha. Concretament, 32.000 euros s’han destinat a l’atenció de reclamacions i 61.000 euros a la reparació de 19 immobles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari