Pons (l'Alcora): “Volem que el talent i el lideratge no tinguen etiquetes ni gènere”

La regidora d’Igualtat de l’Alcora, Tica Pons, posa en valor la lluita de nou veïnes per trencar estereotips i avançar en l’empoderament

Lluitadores, independents, autosuficients, amants de la seua professió, pioneres, valentes… són adjectius que comporten molta faena però a vegades, malauradament, poca visibilitat. L’Alcora vol trencar amb aquesta invisibilitat i per això aquest 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, nou veïnes representen la lluita pel feminisme i la clara prova que “el talent i el lideratge no tenen etiqueta ni gènere”.

Elles són les protagonistes de la campanya d’enguany, ‘Tu pots’. Un lema que, en definitiva, destaca que tots i totes poden caminar de la mà cap a una igualtat efectiva en la societat i, d’altra banda, que les dones poden triomfar en aquelles professions masculinitzades al llarg de la història.

“Quan comencem a treballar en aquesta campanya, ens vam adonar que hi ha dones que a poc a poc han anat ocupant treballs que al principi estaven ocupats pels homes i això ha sigut una lluita molt important. Per això pensem en aquestes dones, ja que a més les tenim en la nostra pròpia casa. Amb aquest lema volem dir que ‘tu pots, tu pots ser la veu de la igualtat‘”, explica la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat de l’Alcora, Tica Pons.

I és que hui, amb motiu del 8M, l’ajuntament donarà llum a la història de nou alcorines que han trencat estereotips en diferents àmbits i s’han consolidat com una inspiració per a les noves generacions. Susana Navarro (bombera), Eli Gascó (patrona de vaixell de pesca), Eva Padilla (brigada municipal de l’Ajuntament), Elia Tomás (científica), Noemí Garrido (copilot de ral·li), Isa Serrano (bateria), Davinia Bagán (conserge de l’Ajuntament de l’Alcora), Mª José Rodríguez (rescatadora IAE Intervenció, Ajudes i Emergències) i Eva Serrano (presidenta confraria Verge dels Dolors) posaran cara a aquest camí de fons a través d’un vídeo on la reivindicació de drets és el fil conductor.

“Totes elles són dones amb diferents professions, de diferents àmbits, que a poc a poc han anat trencant amb estereotips i tradicions i que demostren que la capacitat, la intel·ligència o l’eficàcia no entenen de gènere”, assenyala Pons. “Volem que el talent i el lideratge no tinguen etiquetes ni gènere. Totes som treballadores, eficients, lluitadores i volem estar en les mateixes condicions”, insta.

En aquest sentit, Pons assegura que la pandèmia serà un obstacle en aquesta lluita. La també responsable de Serveis Socials de l’Alcora explica que “la precarietat sempre té més cara de dona, i ho podem veure en el treball, especialment en els treballs més feminitzats”. “Durant la pandèmia hem deixat clar que cal canviar aquest concepte”, compte.

Així, valora que “hem aconseguit molt, però cal aconseguir més no sobre els homes, sinó sobre nosaltres mateixes”, com deia Mary Shelley: “Dones com ella han passat a la història i continuen tenint raó, hem d’aconseguir l’apoderament i hauran de passar molts anys d’aqueixa primera vaga de dones per a entendre la igualtat real i efectiva”.

Tica Pons lamenta que aquest 8M no serà possible eixir al carrer per la pandèmia, però anima als veïns i veïnes a unir-se en aquesta lluita diària i a comprometre’s amb grans i petits gestos: “Això és el que hem de fer des dels departaments d’igualtat: continuar treballant i donar visibilitat a totes aquestes dones que han pogut complir amb els seus somnis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari