Fallats els premis del Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora 2020

Fallats els premis del Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora 2020
05/10/2020 -

Malgrat els contratemps i retards que la pandèmia de COVID-19 està provocant, el 40 CICA 2020 continua avançant i ja està entrant en la fase final. Dissabte passat 3 d’octubre el jurat va emetre el seu veredicte sobre els 3 premis majors, que en aquesta ocasió han recaigut en Albert Monserrat, Xavier Monsalvatje i Ana Carolina Rosenzweig.

El primer premi, dotat amb 7.000 € i patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora, ha sigut per a l’obra “Golden Jar”, del ceramista barceloní establit a Regne Unit Albert Monserrat Balcells. Es tracta d’un gran pitxer torneada en porcellana i decorada amb esmalt “oil espot”, de la qual el jurat ha destacat la poètica aconseguida a partir d’una forma d’arrelada tradició, proposant una renovació en el llenguatge ceràmic i buscant alhora els límits de la tècnica.
“La Ciutat Manipulada”, del valencià Xavier Monsalvatje, ha obtingut el 2n premi, dotat amb 4.000 € i patrocinat per la Diputació de Castelló. Una obra que demostra el permanent compromís de l’artista amb la crítica social, en aquest cas mitjançant el llenguatge del còmic, utilitzant un suport ceràmic tecnològic que pel seu format remet a la rajoleria tradicional.

Per part seua, el 3r premi, dotat amb 2.800 € i patrocinat pel General de l’Aire Federico Michavila, ha sigut concedit a “Perfil”, de la ceramista mexicana Ana Carolina Rosenzweig, pel seu compromís amb l’escultura a la qual aporta un llenguatge contemporani, i per l’encertada combinació de forma i color, que aporten a l’obra una gran expressivitat.

Finalment, recordar també els dos esments d’honor, atorgades a “Dèdal”, de María Oriza (Madrid), i “White Bamboo”, d’Anima Roos (Bèlgica).

Les tres obres premiades remeten a tres grans apartats de la ceràmica, el torn, el taulell (ceràmica plana) i l’escultura figurativa, i componen un elenc de premis divers i molt enriquidor per a la col·lecció del Museu de Ceràmica de l’Alcora.

L’exposició s’inaugurarà, si la normativa sanitària ho permet, el divendres 30 d’octubre de 2020, i romandrà oberta fins al 10 de gener de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari