L'Alcora elabora un protocol d'actuació davant la localització d'animals perduts o abandonats

L'Alcora elabora un protocol d'actuació davant la localització d'animals perduts o abandonats
11/05/2020 -

L’Ajuntament de l’Alcora ha elaborat el seu primer protocol d’actuació respecte als gossos i gats perduts o abandonats en el municipi.

“Es tracta d’una iniciativa que s’ha dut a terme amb la intenció d’unificar criteris d’actuació i col·laboració davant aquestes situacions i que s’emmarca dins del compromís del govern municipal per garantir la defensa, protecció i benestar dels animals”, ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir.

Pel que respecta a la localització d’un gos, si ha sigut portat a dependències municipals, la Policia Local comprovarà l’existència de xip identificatiu. Si l’animal està correctament identificat, localitzarà les dades del propietari per a poder avisar-li. La persona propietària haurà d’acudir per l’animal en un termini màxim de 48 hores. Si passat aquest període el propietari no ha recollit a l’animal, s’avisarà al centre de nucli zoològic contractat per l’Ajuntament i el propietari haurà de desplaçar-se fins el mateix i fer-se càrrec de les corresponents despeses de gestió per a recuperar-lo.

Si el gos no està identificat, la Policia Local difondrà una imatge a través de les seues xarxes socials a fi que, si alguna persona vulga fer-se càrrec d’ell, puga anar a les dependències municipals per a adoptar-ho. El gos romandrà un màxim de 48 hores en el magatzem municipal a l’espera que algú estiga interessat en la seua adopció. El lliurament de l’animal comportarà que el propietari ferm un document en el qual es comprometrà a presentar, en un termini màxim de 15 dies naturals, els papers de l’animal en regla, inclosa la implantació d’un xip identificatiu.

L’oficina de medi ambient s’encarregarà de la compra del menjar per a alimentar a l’animal durant els dos dies que estiga en les dependències municipals. Passat aquest temps, si no apareix cap particular que vulga fer-se càrrec, s’avisarà al nucli zoològic que tinga contractat l’Ajuntament perquè aquest procedisca a fer-se càrrec d’aquest animal.

Pel que respecta als gats trobats, ja que aquests no porten identificació, una vegada que la policia ho tinga en les seues dependències, avisarà, en primer lloc, a la protectora ADDA, amb l’objectiu de verificar/descartar si es tracta d’un gat de les colònies que ells gestionen, o si convindria publicar-lo en la pàgina de Facebook de la Policia Local i en la mateixa pàgina de la protectora. Si es publica en les xarxes socials i pàgina web, caldrà custodiar al gat com a mínim 48 hores. La decisió última sobre què fer amb el gat se li atorga a la protectora ADDA, que decidirà si es queden amb el gat o cal avisar al nucli zoològic contractat per l’Ajuntament.

A més de desgranar els detalls del protocol, Falomir ha explicat que, una altra actuació recent en el marc de “la sensibilitat i compromís del govern municipal amb el benestar dels animals”, i amb motiu de la situació generada per l’estat d’alarma, ha consistit en la signatura d’autoritzacions perquè veïns de la localitat puguen fer-se càrrec de la cura de les colònies felines “en aquells llocs en els quals no generen problemes de convivència ciutadana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari