La Rompida de l'Hora torna a fer vibrar l'Alcora

Aquesta Setmana Santa 2023, l’Alcora torna a congregar milers de persones per a celebrar un dels seus actes més impactants: la Rompida de l’Hora

La Rompida de l'Hora torna a fer vibrar l'Alcora

L’Alcora compta les hores per a celebrar un dels seus actes més impactants i il·lusionants per a veïns, veïnes i visitants: la Rompida de l’Hora 2023. Aquest Divendres Sant, la capital de l’Alcalatén tornarà a vibrar amb milers de tambors en una jornada molt assenyalada de la Setmana Santa.

Aquesta vesprada, l’Alcora celebrarà a les 20.00 hores els Oficis del Sopar del Senyor en la Parròquia de l’Assumpció, mentre que a les 23.00 hores serà l’Hora Santa en la mateixa església. A les 00.00 hores començarà la processó del Dijous Sant, la del Silenci, que partirà des de la plaça de la Sang fins al Calvari.

Caldrà esperar a aquest Divendres Sant per a la tradicional rompida. La jornada arrancarà amb la Baixada des de Sant Joan de Penyagolosa, amb eixida de l’autobús a les 06.00 hores des de l’avinguda Tinenta General Michavila, mentre que a les 08.00 hores arrancarà l’eixida a peu des de Sant Joan. A les 09.45 hores eixirà el Via Crucis des de la Parròquia de l’Assumpció fins a l’ermitori del Calvari.

Quant a la Rompida de l’Hora de l’Alcora 2023, serà també aquest Divendres Sant, 7 d’abril, a les 12.00 hores del migdia en la plaça Espanya. Els trencadors d’honor d’aquest 2023 són Óscar i Jorge Carnicer, empresaris i impulsors del Taller de Ceràmica Artística ‘l’Alcora la Il·lustre Ceràmica’, en aquesta festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic.

Un acte que any rere any aconsegueix reunir milers de tambors i bombos i a milers de visitants, entre ells autoritats, per a viure aquest moment tan impactant i singular de la Setmana Santa a Castelló. Sonant a l’uníson, les confraries de la localitat s’uneixen per a simbolitzar el dolor davant la mort de Crist.

En finalitzar la rompida en la plaça Espanya, comença la processó dels tambors pels carrers habituals fins a la plaça de l’Església, on es trenca el silenci, aquesta vegada amb el rector donant inici.

A la vesprada, a les 17.30 hores, serà la Missa de la Passió i la Mort del Senyor en la Parròquia de l’Assumpció, mentre que a les 19.00 hores serà la Processó de les Caigudes de Jesús Natzaré des de la plaça de l’Església fins al Calvari.

A les 20.30 hores serà la Processó de la Baixada del Crist des del Calvari fins a la plaça de l’Església, un acte que coincidirà amb la recollida de “Mayoralas” de la Confraria de la Verge dels Dolors en el mural del carrer Dolors fins a la Parròquia de l’Assumpció. Finalment, a les 22.00 hores serà la Processó del Sant Enterrament, amb eixida i volta des de la Parròquia de l’Assumpció, recorrent els carrers de costum.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari