La Rompida de l'Hora torna a transformar l'atmosfera de l'Alcora aquest Divendres Sant

Centenars de persones participaran en aquesta tradició adaptada a la pandèmia que cada any crea un ambient únic

arxiu

La Rompida de l'Hora torna a transformar l'atmosfera de l'Alcora aquest Divendres Sant

Per segon any consecutiu, aquesta Setmana Santa no comptarà amb les tradicionals processons i actes que cada any congreguen a confrares i veïns i veïnes entorn de la tradició. No obstant això, la Rompida de l’Hora de l’Alcora tornarà a crear un ambient únic aquest Divendres Sant amb un nou format adaptat a la pandèmia de la COVID-19.

“L’any passat ja ho vam transformar perquè per a nosaltres és un acte molt important i enguany tornem a fer-ho perquè no volem renunciar a ell”, explica la regidora de Cultura de l’Alcora, Ana Huguet. I és que aquest Divendres Sant, a les 12.00 hores, les terrasses, balcons i fins i tot les finestres de les llars seran el punt de trobada alternativa d’alcorins i alcorines perquè toquen, com cada any, els seus tambors.

Tal com explica Huguet, l’ajuntament havia plantejat un altre format en el qual es respectaren les mesures de seguretat contra la COVID perquè la Rompida de l’Hora se celebrara en la plaça d’Espanya, però davant la dificultat per a controlar el públic, finalment s’ha optat per aquesta forma alternativa en la qual cal quedar-se a casa per a gaudir de l’acte.

“Esperem que l’any que ve puguem celebrar-lo com sempre. Des de l’Ajuntament animem a tots i totes les veïnes a gaudir d’aquest acte tan nostre amb seguretat, perquè ja que no podem fer una Rompida com la de sempre, cal mantenir l’essència i no perdre la il·lusió de tornar l’any que ve. Els sentiments són els de sempre”, destaca.

Així mateix, l’Alcora reviurà la tradició també a través d’una exposició en el Local de Bancaixa, en la qual podrà gaudir-se de les imatges de les confraries de la Dolorosa, la Dulce y Puríssima Sangre de Nuestro Señor Jesucristo, el Santíssim Crist i el Nazareno aquest Dijous Sant de 17 a 20 hores i el Divendres Sant de 10.30 a 12.30 hores i de 17 a 20 hores. Dulce y Purisima Sangre de Nuestro Señor Jesucristo, que a la fi també exposen

Així, l’Alcora adapta la seua tradició religiosa a la situació actual i compte les hores perquè demà centenars de tambors creen l’ambient d’una festa declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) des de 2012.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari