La secretària autonòmica d'Economia Sostenible visita les obres de modernització dels polígons industrials de l'Alcora

S’han destinat més de 800.000 €, la inversió més alta realitzada per tal de millorar l’àrea industrial del municipi

La secretària autonòmica d'Economia Sostenible visita les obres de modernització dels polígons industrials de l'Alcora
15/01/2020 -

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Rebeca Torró, acompanyada per l’alcalde, Samuel Falomir, el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena i el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, ha visitat aquest matí les obres de millora, modernització i dotació d’infraestructures dutes a terme en els polígons industrials de l’Alcora en 2019.

S’ha actuat en els polígons Foies Ferraes, La Torreta i Santa amb una inversió total de 816.557, dels quals la Conselleria, a través de l’Ivace, ha subvencionat 487.500 €.

Després del recorregut, la secretària autonòmica ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions en benefici de la ciutadania i ha posat com a exemple les obres visitades “que han servit per donar solució a problemes i necessitats dels polígons”.

“Problemes i necessitats històriques” ha afegit l’alcalde, qui ha posat en relleu que es tracta de la inversió més alta realitzada des de l’administració pública per tal de millorar la zona industrial de l’Alcora.

Falomir ha incidit en la rellevància dels polígons per al desenvolupament econòmic i creixement de la localitat: “La indústria ceràmica és el principal motor de la nostra economia i el sector que més llocs de treball crea. És fonamental, doncs, disposar d’unes infraestructures adequades i que les empreses guanyen competitivitat” ha manifestat.

El primer edil ha agraït la visita de Torró, així com la implicació de la Generalitat Valenciana “fonamental per poder fer realitat aquests projectes tan necessaris”.

Projecte polígon Foies Ferraes

En el polígon industrial Foies Ferraes s’ha dut a terme la construcció d’un col·lector de recollida d’aigües pluvials. L’objectiu principal de l’actuació ha estat resoldre els problemes generats per l’ineficient i antic sistema de recollida d’aigües pluvials, que provocava inundacions. S’ha executat una xarxa de recollida d’aigües pluvials formada per 3 trams independents.

Altres objectius del projecte són millorar l’eficiència energètica i dotar de canalitzacions per a la implantació de fibra òptica i canalització elèctrica de mitjana tensió, que permeta implantar xarxes de comunicacions que milloren les prestacions de les instal·lacions existents i que evite realitzar noves canalitzacions i rases en cas d’ampliació o modificacions de les indústries confrontants.

Per a això, entre altres actuacions, s’ha realitzat la instal·lació de canalitzacions enterrades per a línies elèctriques de mitjana i alta tensió i de telecomunicacions, i s’han substituït les lluminàries de les rotondes situades en l’àmbit d’actuació per lluminàries de tecnologia led de menor consum i major eficiència energètica

A més, s’han col·locat càmeres de circuit tancat de televisió connectades amb la policia local, s’ha instal·lat un hidrant d’incendis i s’ha dotat de senyalització horitzontal i vertical la rotonda situada al vial Disseminat Foies Ferraes.

El projecte ha suposat una inversió de 428.155,41 euros, dels quals l’Ivace ha subvencionat 247.500.

Projecte polígon La Torreta

En el polígon industrial La Torreta, s’ha dut a terme la instal·lació d’una canalització enterrada per a línies elèctriques de mitjana i alta tensió, que permet canalitzar el cablejat a les diferents indústries del polígon en cas d’ampliacions o adequacions de potència elèctrica, i d’una canalització enterrada per a telecomunicacions que permet soterrar part de les esteses aèries existents i canalitzar xarxa de comunicacions amb fibra òptica.

Així mateix, s’han instal·lat càmeres de circuit tancat de televisió, un carril bici, xarxa d’enllumenat públic (lluminàries de tecnologia led) i un hidrant d’incendis en la zona d’actuació.

També s’ha millorat la pavimentació del vial Camí Azagador Torreta, s’ha augmentat la capacitat d’aparcament en la part final d’aquest, s’han format voreres en les zones en les quals no existien, s’ha senyalitzat l’entrada del polígon i s’ha executat una xarxa separativa de recollida d’aigües pluvials per a connectar en un futur amb la xarxa existent de la part baixa del polígon industrial.

El projecte ha suposat una inversió de 194.603,25 euros, dels quals l’Ivace ha subvencionat 120.000.

Projecte polígon Santa

Pel que respecta al polígon industrial Santa, s’ha instal·lat una canalització enterrada per a línies elèctriques de mitjana i alta tensió en la zona confrontant al depòsit d’aigua potable del polígon, que permet canalitzar el cablejat a les diferents indústries del polígon en cas d’ampliacions o adequacions de potència elèctrica, i una canalització enterrada per a canalitzacions de telecomunicacions en la mateixa zona, que permet canalitzar xarxes de comunicacions amb fibra òptica i al mateix temps soterrar part de les esteses aèries existents en mal estat.

D’altra banda, s’han instal·lat càmeres de circuit tancat de televisió, un carril bici, xarxa d’enllumenat públic en la zona confrontant al depòsit d’aigua potable del polígon industrial, mitjançant lluminàries de tecnologia led i substitució de les lluminàries existents per lluminàries led en el camí Santa, i un hidratant d’incendis.

Així mateix, s’ha millorat la pavimentació del vial paral·lel a la CV-16, s’ha pavimentat l’entorn de la zona del depòsit d’aigua potable, s’han format voreres i s’ha posat senyalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari