L'Assemblea Nacional de Consorcis de Bombers aborda la millora en l'atenció

L'Assemblea Nacional de Consorcis de Bombers aborda la millora en l'atenció
07/03/2019 -

El Palau Provincial de la Diputació de Castelló s’ha convertit avui en l’epicentre nacional de la millora en l’atenció d’emergències en acollir des d’aquest matí amb la jornada tècnica i fins demà l’Assemblea Nacional dels Consorcis i Associacions de Bombers ConBe. Així, professionals de 12 consorcis de tota Espanya han compartit la seua experiència per a continuar millorant els procediments en l’atenció de les emergències en els 2.500 municipis en què presta servei aquest col·lectiu. Entre els temes a tractar, el rescat del xiquet Julen, per tractar-se d’un rescat de característiques úniques no sols a Espanya sinó a nivell internacional, a càrrec de la persona del Consorci de Bombers de Màlaga que va dirigir tot l’operatiu referent a Bombers.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “aprenem de l’experiència del treball diari dels companys de tota Espanya, extraient conclusions que sens dubte ajudaran a continuar millorant la resposta dels nostres consorcis i associacions davant qualsevol emergència. Atenem els casos específics, estudiem com s’intervé davant qualsevol situació i com podem millorar aquesta intervenció per a continuar sent el més útils a la nostra societat en situacions d’emergència”.

Així, altres punts que s’han tractat en la jornada d’avui ha estat l’aprovació de procediments d’actuació per als 23 consorcis que pertanyen a ConBe. Es tracta de documents que arrepleguen tots els procediments tècnics que cada consorci pot aplicar. “L’objectiu sempre és millorar en prevenció de riscos laborals per als bombers i alhora millorar el servei a la ciutadania”, ha indicat el diputat. Exemple d’aixó són: l’operatiu en espais confinats o treballs amb escales portàtils.

En la jornada d’avui han participat responsables dels consorcis de Múrcia, Castelló, Màlaga, Còrdova, Guadalajara, A Coruña, València, Toledo, Alacant, Conca, Huelva i Pontevedra.

Cal recordar que a la jornada tècnica li seguirà una altra de gestió demà que conclourà aquesta trobada nacional amb què la Diputació atrau a Castelló el coneixement en la gestió i atenció d’emergències.

Portaveu dels consorcis

ConBe actua també com a portaveu dels interessos dels consorcis associats. Entre els més recents èxits, Conbe ha aconseguit, junt amb altres associacions i col·lectius, que el Govern haja autoritzat la incorporació dels rotatius blaus als vehicles dels Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, que fins ara només podia usar el color grog interlocutòria. Un canvi que es tradueix en més seguretat per a la conducció i una resposta més àgil davant les emergències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari