Les Alqueries serà la localitat castellonenca més gran que implanta la recollida de residus porta a porta

El principal objectiu d’aquest nou mètode és augmentar el percentatge de reciclatge que actualment no arriba al 10% en aquesta localitat

Les Alqueries serà la localitat castellonenca més gran que implanta la recollida de residus porta a porta
22/10/2022 -

Les Alqueries aposta per una nova forma de reciclatge per a reduir els desfets i contribuir a evitar l’acumulació de residus en el medi ambient. Així, serà el municipi més gran de la província de Castelló en el qual els seus veïns tinguen un nou sistema de recollida de residus.

Precisament, Les Alqueries es convertirà en la localitat més gran la província en la qual s’implante el sistema de recollida de residus porta a porta. Aquest nou mètode de reciclatge consisteix en la creació d’un calendari en el qual cada dia de la setmana es recollirà un tipus diferent de residus i fem.

D’aquesta manera, les cel·luloses higièniques (com a mocadors o tovalloletes d’un sol ús) es recolliran tots els dies de la setmana; mentre que la matèria orgànica es farà tres vegades a la setmana. Per part seua, els envasos lleugers es recolliran dos dies cada setmana i tots aquells residus de paper i cartó, així com la resta de residus, es recollirà una vegada per setmana. Mentrestant, el contenidor del vidre continuarà sent present als carrers de Les Alqueries.

Aquesta nova manera de reciclar ha sigut anunciada per Ignasi García, diputat de Sostenibilitat, i per la regidora de Medi Ambient del consistori Municipal, Betlem Albero. Així ho han publicat durant les jornades ‘Terra Innovadora de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que s’ha celebrat a Altea (Alacant).

El principal objectiu de la recollida de residus porta a porta és “reduir els residus que acaben en un abocador”, ha assegurat Albero. A més, és un mètode de reciclatge que incrementa la quantitat de material que es pot reciclar, per la qual cosa també augmentarà l’economia circular.

“Volem arribar a les ràtios de recollida separada i volum que estableix la llei i a les quals ja estan arribant ciutats amb aquest sistema, ja que, actualment, no arribem al 10% de recollida separada, a més de fomentar l’economia circular”, ha detallat Albero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari