Les Alqueries trasllada a Educació el projecte de licitació de la primera fase de la Casa de la Cultura

Les Alqueries trasllada a Educació el projecte de licitació de la primera fase de la Casa de la Cultura
11/03/2021 -

L’Ajuntament de les Alqueries ha remés a la Conselleria d’Educació Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana el projecte per a reprendre les obres de la primera fase de la Casa de la Cultura. Una vegada rebut, l’ens autonòmic haurà de posar en marxa una licitació pública per a aquelles empreses que estiguen interessades a fer-se càrrec de les obres. L’alcaldessa, Esther Lara, mostra la seua satisfacció per “aquest pas més que estem donant cap a una solució que la ciutadania de les Alqueries demanda des de fa tant de temps, després de quasi 20 anys de paralització de les obres i dels conseqüents problemes de salubritat i perillositat que es van donant en la zona i en l’edifici. Tenim el compromís del president de la Generalitat, Ximo Puig, que va vindre a interessar-se per l’obra en el seu moment, que això anirà en marxa, així com de la Conselleria que en aquest temps està donant resposta a les nostres peticions de solució i seguint avant amb els tràmits”.

El consistori ha aportat amb el projecte tota la documentació que estava pendent perquè la Generalitat procedisca amb la licitació de la represa de la construcció de la biblioteca, la finalització dels accessos i els lavabos que han de donar servei a aquesta infraestructura, així com la reparació dels desperfectes i els acabats exteriors. No obstant això, el projecte ja contempla plans generals de la resta de les instal·lacions que han d’acollir aquesta Casa de la Cultura que hauria de donar servei en un àmbit comarcal. A més del projecte, l’Ajuntament ha remés l’Estudi de Seguretat i Salut; el Projecte de Baixa tensió; el Projecte d’instal·lació de Climatització i el Projecte de Llicència ambiental.

Lara conclou dient que “és una gran notícia per a les Alqueries i esperem que prompte puguem veure persones treballant ja en l’edifici, perquè aqueixa seria una gran satisfacció per a la ciutadania que està farta de tindre un edifici en ruïnes en el centre del municipi. Hem treballat intensament perquè això siga així des del principi de la passada legislatura i continuarem fent-lo perquè volem que siga una realitat al més prompte possible després de totes les dificultats que ha hagut de superar el projecte, a les quals cal afegir un alentiment per la crisi sanitària. Però, veiem que continua avançant i tenim esperança en què prompte puguem veure finalitzada aquesta primera fase”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari