Martí advoca per millorar les condicions professionals dels metges rurals perquè s'establisquen a l'interior

El president de la Diputació es reuneix amb l’equip directiu del Col·legi de Metges de Castelló per a tractar la manca de professionals mèdics a les comarques de muntanya

Martí advoca per millorar les condicions professionals dels metges rurals perquè s'establisquen a l'interior
28/11/2020 -

El president de la Diputació Provincial, José Martí, ha coincidit amb l’equip directiu del Col·legi de Metges de Castelló, encapçalat pel doctor José María Breva, en què cal fer més atractiu l’interior castellonenc a ulls dels professionals mèdics per tal que aquests elegisquen exercir i radicar en aquesta zona la seua residència. Per a això, consideren, “són necessàries accions concretes i decidides”, com l’aplicació d’incentius i la millora de les condicions laborals, per a donar una solució a la manca de metges i metgesses a les comarques rurals”. Per al Col·legi s’han de moure fils “ja” perquè és un problema que, segons alerten, s’està veient agreujat per l’augment de la ràtio de professionals a punt de jubilar-se.

“Hi ha poca demanda de places a l’interior i això comporta un gran problema perquè parlem d’una zona on la població que viu està molt envellida i necessita una atenció seguida i continuada”, ha exposat Breva.

Tant Martí com Breva s’han posat d’acord en el fet que s’han de plantejar solucions i abordar-les amb totes les institucions implicades “perquè és indispensable que l’interior no veja minvada ni la qualitat ni l’atenció sanitària que reben, si no això podria acabar sent un colp dur per a la viabilitat de molts municipis interiors”. Al fil d’això, Martí ha afegit que és necessari posar sobre la taula el blindatge dels metges rurals pel seu paper “crucial” davant situacions d’urgències, ja que la seua intervenció pot ser decisiva mentre s’espera l’arribada del personal mòbil”.

Quant a altres de les temàtiques abordades, des del Col·legi se li ha plantejat a Martí la col·laboració de la institució en l’edició i difusió d’un volum que recopilarà la història de la medicina a la província de Castelló des de 1898, any en què es va fundar el Col·legi de Metges, fins a l’entrada de la democràcia i la creació de l’actual sistema públic de salut en 1978.

El Col·legi de Metges de Castelló també ha informat el president Martí de la seua intenció d’optar a l’organització del Campionat Nacional de Ciclisme l’any 2021. L’organització, han explicat, aniria a càrrec de la mateixa entitat i se celebraria, si així hi permet la situació epidèmica, el mes d’octubre. Martí els ha traslladat la seua conformitat “perquè tot allò que servisca per a promocionar i dinamitzar turísticament, econòmicament i socialment Castelló ha de ser benvingut”.

En la reunió, celebrada en el Palau Provincial, també han estat presents la vicepresidenta Francisca Valcuende i el vicepresident Juan Alberto Faus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari