Martí avala l'aposta per una connexió aèria de Castelló i Bilbao

Martí destaca la importancia de “hablar de proyectos que van permitir dinamizar las instalaciones aeroportuarias, además de poder crear hasta 200 puestos de trabajo”

Martí avala l'aposta per una connexió aèria de Castelló i Bilbao
12/05/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat la importància de les noves inversions entorn de l’aeroport anunciades hui pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en assenyalar que, en l’actual panorama d’incertesa generat per la crisi de la COVID-19, “és fonamental transmetre confiança amb projectes com la creació d’una plataforma industrial i d’un centre de manteniment d’avions”.

Per a José Martí, que ha participat aquest matí en el consell d’administració de la societat pública Aerocas, “parlar hui d’una plataforma industrial que té un pressupost estimat de 2,4 milions d’euros ha de ser un al·licient per als ciutadans de la província, perquè reflecteix que l’aeroport té totes les opcions de convertir-se en un pol d’activitat econòmica, més enllà de les rutes aèries”.

Al costat de la plataforma industrial, que permetrà habilitar una zona dedicada a l’estacionament, manteniment i desmantellament d’avions, s’ha donat llum verda a la sol·licitud d’una empresa per a posar en marxa un centre de manteniment d’avions durant un termini de 15 anys, que podria generar uns 200 llocs de treball directes i indirectes en una primera fase.

“Que en el context que estem vivint ara, amb una crisi econòmica i social important per la pandèmia de la COVID-19, puguem estar parlant de projectes que poden activar noves ocupacions és per a posar-lo en valor”, apunta José Martí.

Redissenyar les rutes turístiques

En el consell d’administració d’Aerocas també s’ha posat damunt de la taula la necessitat de redissenyar les rutes aèries des de l’aeroport castellonenc, tot això motivat per una emergència sanitària a nivell mundial que fa preveure que tard a recuperar-se la demanda turística internacional.

En aquest sentit, José Martí ha destacat l’acord aconseguit amb Volotea, companyia que havia de començar aquesta primavera un nou enllaç amb Marsella, per a operar aquest estiu, si les circumstàncies ho permeten, fins a Bilbao, reprenent-se els vols a França l’any vinent.

Per al president de la Diputació, “a ningú escapa les dificultats que tindrem tots de captar turistes internacionals enguany, per la qual cosa és necessari reorientar els nostres esforços al visitant nacional, i el turista del País Basc té una històrica relació amb la nostra província”.

En aquest sentit, Martí ha subratllat que “la Diputació treballarà de manera intensa, a través del seu Patronat de Turisme, per a realitzar les actuacions que siguen necessàries per a continuar sent un de les destinacions turístiques més atractives del mercat nacional”.

Més informació

1 Comentari

  1. Muybuenaidea
    Muybuenaidea de maig 13, 13:20

    El turismo y las relaciones comerciales se tienen que reactivar de todas las formas posibles, y contra antes se haga será mejor para todos los sectores

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari