Martí busca reconstruir la província amb mesures activades des de la unitat

L’objectiu és crear un fòrum de trobada amb els grups polítics en la institució provincial que s’obriria també als representants de la societat civil i empresarial de la província

Martí busca reconstruir la província amb mesures activades des de la unitat
14/04/2020 -

Unitat, consens i diàleg per a articular les mesures socials i econòmiques que permeten impulsar l’activitat de la província de Castelló i combatre els efectes negatius de la pandèmia del coronavirus. És l’objectiu que ha plasmat hui el president de la Diputació, José Martí, en la Junta de Portaveus celebrada aquest matí per videoconferència, en la qual totes les forces polítiques –PSPV, Compromís, Partit Popular i Ciutadans- han advocat per treballar de la mà enfront de la COVID-19.

El president de la Diputació, en aquest sentit, no ha dubtat a “agrair el tarannà constructiu hui dels representants polítics dels grups de l’oposició en la Junta de Portaveus”, que han donat suport a la proposta de l’equip de govern de crear una taula de treball per a posar en marxa accions decidides per a fer front a la pandèmia. “Confie que establim les bases d’aquesta unitat i que es faça realitat de manera immediata, aparcant així retrets i batalles polítiques que no entendria la ciutadania”.

Per a José Martí, “els ciutadans i ciutadanes no ens perdonarien mai que no fem tots els esforços per posar en marxa un ‘Pacte per la Reconstrucció’, seguint així la línia que ha traçat a nivell nacional el president del Govern, Pedro Sánchez. Al seu judici, no és moment dels retrets i desqualificacions, sinó de fer Política amb majúscules i ser lleials amb les institucions per a articular les mesures que necessiten els ajuntaments i les persones”.

El president de la Diputació es mostra contundent a l’hora d’apel·lar a la “responsabilitat” de totes les forces polítiques. “Vivim una situació excepcional, la pitjor sens dubte que està vivint la nostra societat des de fa moltes dècades, i el que toca ara és aparcar sigles i treballar junts”, assenyala José Martí, qui afig que “la societat no li ho perdonarà al que no estiga a l’altura i al qual vulga traure rèdit polític d’aquesta pandèmia mundial”.

Per a José Martí és important, d’una banda, “estar al costat dels ajuntaments, dotant-los dels fons necessaris perquè articulen totes les mesures que permeten reprendre l’activitat econòmica dels seus respectius municipis” i, per un altre, “que ningú es quede arrere a nivell social, desenvolupant totes les polítiques que corresponguen perquè el Benestar Social siga prioritari”.

Sense deixar de costat les actuacions immediates, en les quals la Diputació Provincial s’ha implicat des de la declaració de l’estat d’alarma. L’objectiu ara és “traçar les línies essencials per a estar al costat dels nostres pobles i els nostres veïns”, subratlla Martí.

La meta a més és que aquest Pacte per la Reconstrucció de la província s’òbriga a representants municipals, tant de grans ajuntaments com de xicotets, així com a entitats socials, econòmiques i empresarials de la província, “perquè només amb el diàleg entre tots i totes podrem articular les mesures essencials que de debò necessiten les nostres comarques per a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia”, remarca el president de la Diputació.

Ignasi Garcia

El portaveu de Compromís al govern de la Diputació, Ignasi Garcia, pensa que “cal estar a l’alçada de les circumstàncies” que marca l’escenari de crisi per la COVID-19 i “deixar de banda els tacticismes polítics”. Per això, considera que “el gran pacte” que ha ofetir hui el govern provincial als grups de l’oposició respon “a la demanda de la població” de les comarques de Castelló.

Segons Garcia, aquest “és el moment per reflexionar sobre el paper de la institució” i per “marcar prioritats”. En eixe sentit, ha dit que cal repensar quines són les polítiques “que estem obligats a fer i són essencials” per a la ciutadania, així com aquelles “de les quals haurem de prescindir” per “poder donar la millor resposta, de manera colegiada i coordinada amb la resta d’administracions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari