Martí destaca en el Dia dels Aiguamolls la necessitat de protegir aquests ecosistemes davant l'amenaça del canvi climàtic

Martí destaca en el Dia dels Aiguamolls la necessitat de protegir aquests ecosistemes davant l'amenaça del canvi climàtic
02/02/2021 -

Els Estanys d’Almenara han sigut l’escenari triat per la Diputació de Castelló per a commemorar, aquest dimarts, el Dia Mundial dels Aiguamolls. Des d’aquest racó d’alt valor ecològic, el president José Martí i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, han assenyalat la necessitat de “protegir i respectar aquests espais naturals tan rics en biodiversitat i tan necessaris per a la supervivència de nombroses espècies”.

Martí ha destacat “la urgència” d’aplicar mesures que garantisquen la continuïtat d’aquests enclavaments que, malauradament, “pateixen de forma evident l’avanç del canvi climàtic”. El president ha remarcat que dins el projecte de govern de la ‘Nova Diputació’ es treballa de forma decidida per a introduir dins l’agenda política els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, que en el seu punt 13 advoquen per la construcció d’un planeta més verd.

Aprofitant aquesta data, la diputada de Medi Natural ha informat que s’està ultimant la contractació d’un servei per a desenvolupar tasques de millora mediambientals a les llacunes d’Almenara, Castelló, Benicàssim i a les desembocadures dels rius Millars i Anna. La quantitat reservada per a estes actuacions és de 10.000 euros.

Tant el president com la responsable de l’àrea de Medi Natural -acompanyats també per la diputada provincial Tania Baños- han tancat la seua visita a aquesta localitat de la Plana Baixa fent parada a les noves aules d’educació ambiental que s’han instal·lat recentment al paratge per a apropar a la comunitat escolar la riquesa de la Marjal. La seua inauguració està pendent de data, a l’espera que les condicions sanitàries ho permeten.

José Martí ha traslladat la seua felicitació a l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, per donar exemple des del seu ajuntament “de que l’entorn s’ha de cuidar i potenciar”. Ha posat com a exemple l’existència de serveis i atraccions turístiques com el centre d’interpretació de la xarxa XYZ o les torres d’albirament d’aus.

CASTELLÓ, TERRA DE MARJALS

La província de Castelló és rica en zones humides, com així ho demostra l’existència de llacunes de nord a sud del litoral castellonec. A banda dels estanys d’Almenara, també es poden trobar a la Llosa, Nules, Borriana, Almassora, Castelló, Benicàssim, Cabanes, Torreblanca i Peníscola, entre d’altres. En ells es poden trobar espècies de flora i fauna úniques d’aquests ecosistemes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari