Martí i Garcia visiten el primer ecoparc mòbil del consorci C2 de residus pel Dia del Medi Ambient

Martí i Garcia visiten el primer ecoparc mòbil del consorci C2 de residus pel Dia del Medi Ambient
04/06/2021 -

El president de la Diputació de Castelló i alcalde de Sueras, José Martí, i el diputat de Sostenibilitat i president de Reciplasa, Ignasi Garcia, han estat hui a la plaça de La Font Seca de la localitat per assistir a la presentació del primer ecoparc mòbil del consorci C2, l’agrupació encarregada de gestionar els residus de la meitat de la província de Castelló i que dóna servei a 336.000 persones de 46 municipis.

La cita també ha comptat amb la presència del director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, del vicepresident de Reciplasa, Salvador Aguilella, del president de la Mancomunitat Espadà-Millars, Juan Prades, i de l’equip d’educació ambiental de la zona centre. Després, l’ecoparc mòbil ha viatjat fins a Betxí on ha rebut una gran quantitat de residus de les veïnes i veïns del municipi.

Martí ha agraït a Reciplasa, al diputat i a la DG de Conselleria la posada en marxa d’un servei de proximitat que «fa molts anys que anem reivindicant els alcaldes dels pobles més menuts, especialment després que s’anul·lara el servei de recollida de RAES. Ara, esperem que la ciutadania l’utilitze i el faça seu i que això contribuïsca a cuidar espais com la Serra d’Espadà», ha desitjat el president de la Diputació.

Garcia, per la seua banda, assegura que «posar en marxa el pla de gestió d’ecoparcs ha sigut un dels nostres grans reptes». «Es tracta d’una iniciativa que fa molt de temps que estem planificant i que, per fi, pot veure la llum», celebra. A més, remarca, «els ecoparcs mòbils tenen una capacitat major que els fixes i, a més, resulta més còmode i senzill per a la gent».

Per a Aguilella, es tracta d’un pas «important per als municipis més menuts, ja que quasi totes les localitats grans compten amb punts de reciclatge fixos». A més, afig, «l’ecoparc mòbil és una forma d’apropar els serveis mediambientals i de facilitar el reciclatge als veïns i veïnes de la província, ja visquen a un poble menut o a un més gran”.

En definitiva, tal com explica Garcia, «les pantalles d’ordinador que no s’utilitzen, les piles esgotades, l’oli brut i la resta de residus que no van als contenidors habituals no acabaran al medi ambient». Un argument que ha reforçat Piquer, dient que «cal fer valdre aquest servei, ja que salva moltes tones d’aquests tipus de residus que no poden anar barrejats amb la fracció de la resta pels seus components perillosos i que, separats en origen, són 100% aprofitables», assegura.

El servei visitarà pròximament diversos pobles de més de 100.000 habitants de la zona centre periòdicament per tal que els i les habitants puguen reciclar correctament els seus residus. Pot consultar-se el calendari amb totes les parades i l’horari de l’ecoparc mòbil a cada poble a la pàgina web de Reciplasa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari