Martí posa en valor la incorporació de l'UJI al Patronat de la Fundació Hospital Provincial i al projecte de creació de l'Institut de Recerca Sanitària

El Patronat de la Fundació aprova un pressupost de 784.200 euros per a 2021 i el Pla d’Actuació a seguir durant l’exercici

Martí posa en valor la incorporació de l'UJI al Patronat de la Fundació Hospital Provincial i al projecte de creació de l'Institut de Recerca Sanitària
14/12/2020 -

El Patronat de la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló ha aprovat el seu pressupost per a 2021, que ascendirà a 784.200 euros. Ha estat en el transcurs d’una reunió presencial i telemàtica en la qual també s’ha donat llum verda al Pla d’Actuació per al pròxim exercici. Durant aquesta, el president de la Diputació i de la pròpia Fundació, José Martí, ha destacat la importància de l’assistència «per primera vegada» de la rectora de l’UJI, Eva Alcón, entitat que s’incorpora com a patrona «al gran projecte» de creació d’un Institut de Recerca Sanitària ( ISS) a la província de Castelló.

L’aprovació del pressupost de 2021 i el full de ruta a seguir durant l’exercici s’ha efectuat en una sessió en la qual també han estat presents el director general de la Fundació, Carlos Ferrer; la seua administradora general, María José Madrid; el director gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i secretari de la Fundació, Joaquín Sanchís, i la diputada provincial delegada, Xaro Miralles. El Patronat ha avalat amb aquest Pla d’Actuació la injecció per part de la Fundació de l’Hospital Provincial d’ajudes i subvencions per a la promoció de la formació sanitària i la recerca, «que és el nostre leitmotiv», ha recalcat Carlos Ferrer.

Per part seua, José Martí també ha agraït la labor del personal sanitari en el marc de l’actual crisi per la Covid-19 i ha posat en valor el paper de la recerca i la ciència per a afrontar i minorar l’impacte de la pandèmia. En aquest sentit, ha recordat que malgrat la complexa conjuntura, la Fundació tanca un 2020 que ha sigut «crucial» en el pols que la institució manté en matèria investigadora, posant els fonaments del futur Institut de Recerca Sanitària de Castelló. Es tracta, ha dit, «d’un centre pioner que situarà a la província a l’avantguarda de la recerca biomèdica i la innovació i que serà a més un motor de coneixement i un revulsiu per a l’ocupació».

La sessió ordinària del Patronat celebrada avui ha ratificat el reglament de règim intern i les normes de funcionament del Comitè Científic Intern (CCI) de la Fundació, constituït el mes de setembre passat, i que suposa la posada en marxa del primer grup de treball destinat a perfilar les bases de l’Institut de Recerca i a impulsar la seua constitució, així com coordinar l’activitat investigadora del futur institut.

En aquest comitè està present la Universitat Jaume I, la rectora de la qual, Eva Alcón, ha subratllat la importància que la institució acadèmica estiga representada en aquest organisme «per a aprofitar tot el potencial de col·laboració en àmbits com la recerca i la formació». En aquest sentit, la rectora ha incidit en què la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia «ha demostrat la importància del coneixement i de la ciència, pels quals cal apostar clarament, per a protegir la salut de les persones, millorar la qualitat de vida i generar noves oportunitats». Per aquest motiu, ha afegit, «és important que generem espais de col·laboració institucional per a respondre als reptes futurs que tenim com a societat».

En aquesta segona reunió anual del Patronat també s’ha aprovat el nomenament de Francisco García com a coordinador d’assajos clínics de la Fundació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari