Marzà: 'Invertirem 4 milions construir de nou l'escola de Cabanes i transformar la secció de Secundària en un institut autònom'

Marzà: 'Invertirem 4 milions construir de nou l'escola de Cabanes i transformar la secció de Secundària en un institut autònom'
10/11/2021 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, per a explicar-li la planificació de millora d’infraestructures educatives del poble que té prevista la Conselleria. A la reunió també han assistit el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i el director territorial de la Conselleria en les comarques de Castelló, Alfred Remolar.

Actualment la secció de l’IES Alfonso XIII a Cabanes comparteix instal·lacions amb el CEIP Nuestra Señora del Buen Suceso. En un primer moment, la Conselleria va estudiar amb l’Ajuntament de Cabanes la possibilitat d’ampliar la secció de Secundària amb una inversió d’uns 2,4 milions d’euros d’Educació de la Generalitat en una actuació gestionada pel consistori a través del pla Edificant.

No obstant això, estudiat en més detall el cas, el departament del conseller Vicent Marzà ha proposat a l’Ajuntament de Cabanes una solució que, segons explica el mateix conseller, “considerem encara més adequada per al poble, seguint els objectius de millorar l’educació pública a l’interior de Castelló i per a facilitar un servei educatiu òptim a les famílies perquè es queden al poble”.

Vicent Marzà ha explicat que “estem planificant la construcció en una altra parcel·la de l’escola a Cabanes, i amb aquesta actuació aconseguirem que l’alumnat d’Infantil i Primària compte amb instal·lacions totalment noves i convertir l’actual secció de l’institut en un IES autònom que, a més, oferirà també estudis de Batxillerat en unes instal·lacions que ampliarem i millorarem”, ha destacat el conseller d’Educació.

Des de la Conselleria d’Educació s’estima que la construcció de nou del CEIP Nuestra Señora del Buen Suceso i la remodelació de l’actual secció de l’IES Alfonso XIII per a convertir-la en IES autònom suposarà una inversió aproximada de 4 milions d’euros per part del departament del conseller Vicent Marzà.

Aquesta opció és totalment viable, ja que, enfront de les actuals instal·lacions educatives que comparteixen l’escola i la secció de l’IES, l’Ajuntament de Cabanes té una parcel·la de 8.000 m2 que podria convertir en sòl educatiu per tal que la Conselleria hi poguera reubicar l’escola.

Aquesta substancial millora de les infraestructures educatives de Cabanes es durà a terme mitjançant el pla Edificant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari