Març posa en marxa la ruta cap a la vacunació massiva amb més llibertats

A partir de hui es relaxen algunes de les mesures més restrictives, encara que la desescalada és progressiva i exigeix la mateixa actitud, segons Puig

Març posa en marxa la ruta cap a la vacunació massiva amb més llibertats

Les dures restriccions aplicades des de gener comencen a poc a poc a flexibilitzar-se i a donar pas a una major llibertat per als i les castellonenques. I és que aquest 1 de març ha sigut un dilluns molt esperat perquè comença la desescalada a Castelló, que tal com ha matisat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, no es tracta d’un abans i un després, sinó d’un procés lent, prudent i progressiu en el qual “relaxar mesures no significa relaxar actitud”.

La volta de l’hostaleria ha sigut una de les notícies més esperades, especialment a la província castellonenca, en la qual els seus hostalers i hostaleres van decidir plantar-se davant el Consell i van amenaçar amb obrir el 16 de febrer, quan s’acabava legalment el paquet de limitacions en la Comunitat Valenciana, encara que després es va confirmar la seua pròrroga 15 dies més fins hui mateix.

Des de hui podrà gaudir-se de bars i restaurants, encara que no com demanava el sector. Només podrà fer-se a les terrasses i fins a les 18.00 hores, amb un 75% d’aforament i un màxim de quatre persones per taula. Com ja s’havia marcat, les taules hauran de guardar la distància de seguretat entre elles i totes les persones hauran d’utilitzar obligatòriament lamascareta, que tan sols es podrà baixar per a consumir. Fumar a les terrasses no està permés, igual que consumir dins dels bars i restaurants.

I és que la segona de les qüestions que més dubtes reunia era el de les reunions socials. En l’últim paquet de mesures tan sols es permetia en espais privats per a convivents i amb dues persones en espais públics. Ara, s’estableix el límit en quatre persones en espais públics, però es manté que en espais privats tan sols poden reunir-se persones convivents.

D’altra banda, els comerços amplien el seu horari, tal com demanaven en haver perdut gran part de la seua clientela amb l’obertura fins a les 18.00 hores. En aquest cas, podran obrir pràcticament tota la vesprada, fins a les 20.00 hores, i amb un aforament del 50%, mentre que els comerços essencials podran tindre l’horari habitual.

A això se suma que ja és possible practicar esport, però tan sols a l’aire lliure. La diferència principal és que es permet en instal·lacions esportives obertes i en modalitats sense contacte físic individuals o en parella. També es permet l’esport guiat amb un màxim de quatre persones per monitor. No obstant això, els gimnasos i centres esportius tancats hauran d’estar tancats almenys 15 dies més, la qual cosa ha provocat protestes.

Quant a l’aire lliure, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar que també es reobrin parcs i jardins per a passejar o que els xiquets juguen, encara que són molts els ajuntaments que els mantenen tancats per prevenció.

La desescalada presa més valor en les grans capitals, ja que Castelló de la Plana i Vila-real ja no tindran confinament perimetral durant els caps de setmana i festius, com altres 14 ciutats de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana. Aquest ha sigut l’últim amb controls policials per a vigilar l’entrada i eixida d’aquests nuclis.

Amb aquest canvi, Puig ha destacat que “març és el mes clau per a estabilitzar la pandèmia i continuar avançant”, a un mes a més de l’inici de la campanya de vacunació massiva, que s’espera que comence l’1 d’abril en el Palau de Congressos de Castelló, l’hospital de campanya del General o el Centre de Congressos de Vila-real, entre altres espais. Però ha demanat a la ciutadania “prudència” i, sobretot, comprendre que “relaxar les mesures no és relaxar l’actitud”, perquè només d’aquesta manera s’aconseguirà evitar una nova ona.

Aquestes mesures duraran 15 dies com a mínim, encara que aquesta setmana tornarà a reunir-se la comissió interdepartamental per a analitzar l’impacte d’aquesta desescalada lenta i progressiva que posa la brúixola en la immunització massiva a partir d’abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari