Ja hi ha més persones immunitzades en la Comunitat Valenciana que contagiades des de l'inici de la pandèmia

En la província de Castelló quasi 173.000 persones han rebut almenys una dosi de la vacuna i s’han contagiat 40.000

Ja hi ha més persones immunitzades en la Comunitat Valenciana que contagiades des de l'inici de la pandèmia

La quantitat de persones que han rebut la pauta òptima de vacunació contra la COVID 19 en la Comunitat Valenciana ja supera el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia, tal com ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En concret, un total de 394.281 persones han completat el procés d’immunització, mentre que 389.706 han contret la infecció per SARS-CoV2 des que es va declarar la pandèmia.

Encara que no s’ha especificat la situació per províncies, l’àrea liderada per Ana Barceló ha vacunat amb almenys una dosi a 172.821 persones a Castelló (hi ha 40.105 contagis registrats), a 532.155 a Alacant (146.143 casos) i a 758.525 (203.455) a València, segons l’actualització d’ahir a la vesprada. De les 1.463 persones que han rebut la vacuna, 379.340 ja compten amb la pauta completa.

La Comunitat Valenciana disposa actualment de quatre vacunes: dues d’ARNm (Comirnaty de BioNTech/Pfizer i Moderna), la vacuna de vectors Vaxzevria d’AstraZeneca i la del laboratori Janssen (filial europea de Johnson & Johnson), que va començar a arribar la setmana passada.

El total de dosis administrades, tenint en compte a les quatre farmacèutiques, ascendeix a 1.519.428. Considerant que l’Estratègia nacional de Vacunació exclou de moment a la població infantil i adolescent fins a 16 anys com a grup a vacunar (entre altres motius perquè les vacunes autoritzades no disposen de resultats de la seua utilització en aquesta població), un 35,59% de la població a vacunar de la Comunitat Valenciana té ja posada almenys una dosi, que ofereix entorn d’un 70% de protecció. Un 9,24% té la protecció òptima.

En aquest sentit, la Conselleria de Sanitat ha recordat que el grau màxim de protecció no s’aconsegueix de manera immediata després de l’última burxada. En el cas de Pfizer/BioNTech, s’obté transcorreguts 7 dies després de la segona dosi; amb la vacuna anti-COVID-19 de Moderna, 14 dies després de la segona dosi; amb la vacuna d’AstraZeneca 28 dies després de la segona dosi i amb la vacuna de Janssen al cap de 14 dies després de la seua administració.

Encara que s’hagen rebut les dues dosis, Sanitat insisteix que s’ha de continuar complint amb la distància de seguretat, la higiene de mans, la ventilació en espais tancats i, per descomptat, l’ús de la màscareta.
“Si les persones vacunades relaxen les mesures de protecció (mascareta, distància, higiene de mans i ventilació) quan encara queden persones pendents de rebre la seua primera o la seua segona dosi, podria incrementar-se la transmissió i els quadres greus de COVID-19 entre els convivents, companys, amics i contactes pròxims d’els/les vacunats/es”, explica Javier Peiró, investigador en l’àrea d’investigació en Serveis de Salut i Farmacoepidemiologia de Fisabio.

Així, s’espera conéixer aquesta vesprada més informació sobre l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana i sobre la inoculació de vacunes en els vacunòdroms, l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i el Centre de Congressos de Vila-real a la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari