La Diputació de Castelló posa en marxa mesures de prevenció contra el coronavirus

La institució provincial manté un contacte directe amb la Generalitat per a activar de manera immediata totes les mesures relatives a la suspensió de serveis i activitats

La Diputació de Castelló posa en marxa mesures de prevenció contra el coronavirus
13/03/2020 -

La Diputació de Castelló ha celebrat aquest migdia una junta de portaveus extraordinària per a donar a conéixer el protocol activat per l’equip de govern per a fer front al coronavirus, declarat ja pandèmia per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El president de la Diputació, José Martí, ha traslladat als representants dels quatre grups polítics presents en la institució –PSPV, Compromís, PP i Ciutadans- l’elaboració, per part del departament de Prevenció de Riscos Laborals de la casa, d’una guia amb recomanacions preventives enfront del contagi per coronavirus en els centres de treball de la Diputació de Castelló, manual que recull tota la informació sobre la COVID-19, tant pel que fa a la seua transmissió com als símptomes i els mecanismes d’higiene.

Així mateix, Martí s’ha insistit en el “continu contacte” amb els responsables de la Generalitat, que és l’administració competent en l’elaboració dels dictàmens a aplicar per totes les institucions en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Pàgina web especial sobre el coronavirus en la Diputació

Un altre dels acords de la Junta de Portaveus és convertir-se en una plataforma informativa per a comunicar als municipis de la província totes les novetats entorn de les mesures per a fer front al coronavirus per part del Govern i de la Generalitat.

Al marge que hui mateix s’ha remés a tots els ajuntaments les decisions adoptades fins hui, s’ha creat una pàgina específica en la web general de la diputació on s’aniran recopilant totes les resolucions, decrets i recomanacions aprovats per les administracions competents, que estarà plenament operativa a partir de demà divendres. Els enllaços de la web són:

https://www.dipcas.es/es/coronavirus.html

https://www.dipcas.es/va/coronavirus.html

Castelló Sènior

En aquest sentit, ja s’han anat adoptant les primeres decisions, com l’ajornament de les eixides previstes dins del programa de vacances per a majors ‘Castelló Sènior’ entre el 10 de març i el 10 d’abril, una mesura que es pren de conformitat amb les recomanacions dictades pel Ministeri de Sanitat, considerant els acords aconseguits en la Comissió Interministerial creada per a abordar la crisi del coronavirus COVID-19 i seguint les recomanacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En total, durant març i abril eren més de 1.400 les persones majors que anaven a participar en el tram final del programa de l’exercici 2019-2020, que va començar al setembre de l’any passat.

Castell de Peníscola

Així mateix, s’ha decidit deixar en suspens l’agenda cultural prevista al Castell de Peníscola a partir de la setmana vinent, seguint així les recomanacions de la Generalitat de suspendre visites divulgatives, impartir cursos o cedir espais de reunió a altres organitzacions.

En el cas que hi haja noves instruccions més restrictives per part de la Generalitat es faran els passos oportuns, igual que en altres centres culturals i esportius gestionats per la Diputació.

Cedes

També s’ha decidit ajornar les activitats de formació programades les pròximes setmanes en els Centres de Dinamització Econòmica i Social (Cedes) de la Diputació, així com altres esdeveniments de transferència del coneixement realitzats amb ens públics i privats.

Igualment, s’ajornen les classes pràctiques dels cursos d’atenció sociosanitària fins a un altre avís, seguint així la línia d’actuació d’organismes com la Conselleria d’Educació, Labora i les universitats fins que baixen els índexs de contagi i les autoritats pertinents avisen de normalitat.

Reunió demà divendres del Comité Seguretat i Salut Laboral

D’altra banda, la Diputació de Castelló ha convocat per a demà divendres una reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral en el qual es posaran damunt de la taula totes les actuacions en matèria de prevenció a adoptar durant les pròximes setmanes en els centres de treball de la institució provincial, sempre adaptant-se cada dia a l’escenari sanitari que marquen les administracions competents.

Jornada laboral en la Diputació

Una altra de les decisions adoptades pel departament de Recursos Humans i Riscos Laborals de la Diputació de Castelló és mantenir, per a la setmana en la qual havien de celebrar-se les festes de la Magdalena, el calendari previst en un inici. Així, seran festius els dies dilluns 16, dimarts 17 i dijous 19, aplicant-se per als dies dimecres 18 i divendres 20 una jornada reduïda a fi de fomentar la conciliació familiar, ja que, com ja s’ha anunciat per part de la Conselleria d’Educació, aqueixa setmana no hi haurà activitat escolar.

Mesures de prevenció

A escala organitzativa, segons recull el manual remés a tots els treballadors, s’estableixen les següents recomanacions en tots els centres de treball de la Diputació:

– En la mesura que siga possible, s’hauran d’adequar els llocs de treball d’atenció directa al ciutadà de manera que es facilite la possibilitat de mantenir una distància de seguretat adequada respecte a les persones que mostren signes d’afecció respiratòria.

– No compartir equips de treball.

– Sempre que siga possible, s’informarà i s’animarà a la ciutadania a realitzar les gestions des de l’administració electrònica evitant la seua presència en les dependències administratives.

-Respecte als llocs de treball no administratius en el complex socioeducatiu de Penyeta Roja, en el moment actual, no es recomana l’adopció de mesures addicionals a les exposades en el punt anterior per al personal indicat en aquest apartat. No obstant això, les recomanacions del present document estan en contínua revisió i podran ser modificades d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries i en el seu cas, amb les emeses per les autoritats competents en matèria d’educació.

Mesures complementàries:

– Es ventilaran de manera freqüent els locals, despatxos i instal·lacions en els quals es desenvolupe l’activitat laboral, si és possible mitjançant l’obertura de finestres.

– Abstenir-se de realitzar pràctiques inapropiades prèvies al fitxatge, com humectar el dit amb saliva, que puguen suposar un potencial risc higiènic per a la resta del personal. Es recomana utilitzar els dispensadors de gel hidroalcohòlic per a neteja de mans i dits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari