El Consorci de Bombers aprova una nova proposta per 19,69 milions d'euros

Abel Ibáñez es proposa millorar el servei als pobles i construir el nou parc de bombers voluntaris de Benassal

El Consorci de Bombers aprova una nova proposta per 19,69 milions d'euros
12/11/2019 -

L’Assemblea del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat la proposta de pressupost per a 2020 que ascendeix a 19,69 milions d’euros i que experimentarà un increment de 400.000 euros respecte a 2019. Es tracta d’un primer pas que culminarà amb l’aprovació definitiva dels pressupostos de la Diputació en el Ple per tractar-se d’un organisme adscrit a la corporació provincial. D’aquesta assemblea formen part tots els ajuntaments de la província, amb l’excepció de la capital, que compta amb un cos de bombers municipal.

Segons ha explicat el diputat provincial Abel Ibáñez, entre les prioritats del pròxim exercici figurarà “la millora del servei de Protecció Civil en tots els pobles i, de manera molt especial, en els més xicotets”, una mesura que “va en la línia del que defensen el president Martí i la nova Diputació sobre la necessitat de millorar i incrementar els serveis bàsics que es presten en aquest àmbit”.

Ibáñez ha assenyalat que “si volem fixar població al territori, tenim l’obligació d’oferir els millors serveis possibles, també en tasques de prevenció i extinció d’incendis”. Per aquest motiu, en 2020 se subscriurà un conveni per valor de 10.000 euros amb l’Associació de Bombers Voluntaris que es destinarà a formació del personal i a l’adquisició de material.

Quant a obres, es construirà un nou parc de bombers voluntaris a Benassal que suposarà una inversió d’al voltant de 900.000 euros. Substituirà a l’actual, que ha quedat obsolet. El de Benassal és un dels quatre parcs de bombers voluntaris de la província. Els altres se situen a Morella, Onda i Atzeneta.

A més, en 2020 es conclourà definitivament el parc de Protecció Civil de l’Alcora, les obres de la qual arrosseguen un retard considerable i encara no estan finalitzades. En aquest projecte s’han invertit ja 600.000 euros i queden pendents d’escometre actuacions que es culminaran l’any vinent i que suposaran una inversió afegida d’al voltant de 200.000 euros.

Tant el parc de bombers de voluntaris de Benassal com el de protecció civil de l’Alcora prestaran servei als pobles d’al voltant del municipi en el qual se situen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari