Barceló sobre la situació de les residències davant el coronavirus: “Estem esperançats”

Actualment hi ha 89 residències afectades per COVID-19, 2 menys que ahir, i 31 baix vigilancia directa de la Conselleria de Sanitat, 3 menys que ahir

Barceló sobre la situació de les residències davant el coronavirus: “Estem esperançats”

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, ha informat aquest matí de dades optimistes sobre les residències de majors de la Comunitat Valenciana: hi ha dos menys sota vigilància activa de control sanitari i tres menys amb casos positius per coronavirus. Malgrat això, s’han produït 246 resultats positius en les últimes hores en el conjunt de la regió, 12 defuncions i s’han donat 106 altes més.

Quant als centres de persones majors, la consellera ha explicat que s’estan fent test en totes elles, tant entre residents com entre professionals sanitaris. “La veritat és que estem esperançats perquè hi ha residències en les quals hi ha hagut COVID-19 en les quals ja no s’ha produït cap brot més en els últims 15, 20 i fins i tot 25 dies”, ha celebrat.

Així, encara que en les últimes informacions oferides per la Conselleria de Sanitat via notes de premsa i en aquesta última compareixença no s’han donat dades concretes sobre usuaris i usuàries i personal afectat, Barceló ha assenyalat que sí que es donarà aquesta informació en les pròximes rodes de premsa.

Malgrat això, ha destacat que actualment hi ha 89 residències en les quals almenys una persona (professional o resident) ha donat positiu en coronavirus, per la qual cosa són 3 menys les que es troben en aquesta situació. En reiterades ocasions, Barceló ha insistit que la situació és molt dispar en aquests centres, ja que en algunes ocasions tan sols s’ha identificat un cas d’un treballador o treballadora i en unes altres sí que hi ha hagut brot. Segons la Conselleria de Sanitat, hi ha 16 residències afectades a la província de Castelló, 18 en la d’Alacant i 55 en la de València.

Així mateix, també han disminuït les residències que es trobaven sota vigilància activa de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat: s’ha passat de 33 a 31, dos menys que ahir. Es tracta de 9 en la província de Castelló, 8 en la d’Alacant i 14 en la de València.

Malgrat això, la titular de sanitat ha explicat que 6 de les 12 persones mortes en les últimes 24 hores són residents d’aquests centres de majors. A més, ha anunciat que s’han produït 106 altes, 246 casos positius -8 a Castelló, 91 a Alacant i 147 a València-, s’han realitzat 2.139 test PCR i 4.015 ràpids més i els casos actius pugen fins als 4.029, després d’aquest repunt de contagis. “Estem fent test a un ritme molt més ràpid, per això no cal alarmar-se per aquest augment de casos”, ha declarat.

Fins hui, 28 d’abril, 1.921 residents han donat positiu junt amb 566 professionals sanitaris d’aquests centres, i malauradament han mort 440 ancians i ancianes usuàries en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari