Morella celebra l'Anunci del Sexenni amb una gran batalla de confeti

Un cap de setmana replet d’activitats culminarà aquest diumenge amb la desfilada de carrosses en el qual s’utilitzaran més de 50 tones de paper

Morella celebra l'Anunci del Sexenni amb una gran batalla de confeti

Una gran batalla de confeti durant la desfilada de carrosses artesanals culminarà aquest diumenge 27 d’agost els actes de l’Anunci del Sexenni de Morella, una de les festes més destacades i esperades a la província de Castelló que se celebra després de sis anys d’espera.

I és que l’Anunci se celebra cada sis anys, l’any anterior al Sexenni, com dues festes que s’entenen juntes i indivisibles. Així, aquest any 2023 és el torn de l’Anunci on el pregó servirà d’avís de l’entrada de Morella l’any sexennal.

L’Anunci es compon d’una festa amb disfresses i carrosses i una gran batalla de confeti en la qual es llançaran, segons les previsions, fins a 50 tones de paper. Les carrosses també exerceixen el paper com a protagonista, amb moltes d’elles confeccionades amb paper de seda i un intens treball artesanal.

Després de l’entrada de les carrosses a la ciutat aquest divendres i l’acte del pregó realitzat en el matí d’aquest dissabte, està tot preparat per a viure el moment més esperat i participatiu del cap de setmana.

El diumenge 27 d’agost el confeti inundarà Morella amb l’acte més característic d’aquesta festa. A les 15.00 hores començarà la desfilada de disfresses des de la plaça Colón, mentre que a les 16.00 hores serà la desfilada de les cridaneres carrosses, amb milers de persones als carrers per a veure en directe la seua espectacular batalla de confeti.

Tant l’Anunci com el Sexenni han sigut declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d’Espanya, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

El Sexenni té el seu origen en l’agraïment dels morellans a la Verge de Vallivana, ja que, desesperats per una gran epidèmia de pesta que assolava la població en 1671, van decidir processionar-la pels seus carrers, remeiant-se la malaltia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari