Els mosquits envaeixen la província de Castelló i ja obliguen a tancar bars i locals

Segons experts, la plaga que aquesta afectant enguany el territori castellonenc és de les més nocives dels últims anys

Els mosquits envaeixen la província de Castelló i ja obliguen a tancar bars i locals
09/06/2023 -

La província de Castelló s’enfronta a una descomunal plaga de mosquits que ha pres per sorpresa als habitants i empresaris locals. Aquest brot, que alguns tècnics consideren un dels més virulents registrats fins hui a la província, està generant nombroses queixes veïnals i afectant greument el sector turístic.

L’inusual esclat de la plaga s’ha produït com a resultat d’una combinació perfecta entre les intenses pluges de maig i l’augment de les temperatures a la regió. L’acumulació d’aigua generada per les precipitacions i la calor han creat un escenari propici per a la reproducció massiva de mosquits en plena primavera, abans que l’estiu haja començat oficialment.

Els efectes d’aquesta invasió de mosquits s’estan deixant sentir en bars, quiosquets i restaurants situats en la zona costanera, on els propietaris es veuen obligats a tancar els seus establiments abans de l’habitual a causa de la presència d’un vertader “núvol de mosquits” que espanta als clients.

L’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur) ha manifestat la seua profunda preocupació davant aquesta problemàtica i ha instat les autoritats a trobar una solució immediata. El vicepresident executiu de l’associació, Luis Martí, va advertir que aquesta situació està perjudicant greument la temporada turística i ha posat l’accent en la necessitat d’evitar que la província de Castelló s’associe amb els mosquits, ja que això podria portar a una pèrdua significativa de visitants durant l’estiu.

Els testimoniatges dels propietaris d’establiments d’hostaleria revelen la gravetat dels problemes ocasionats per la plaga, ja que no són casos aïllats. Tal és així que nombrosos propietaris de negocis i residents locals han experimentat els efectes perjudicials d’aquesta plaga de mosquits.

La situació s’ha tornat tan crítica que alguns propietaris de terrasses i quiosquets estan plantejant-se no obrir els seus establiments fins que es trobe una solució definitiva. La presència de mosquits en les zones costaneres s’ha tornat insuportable, obligant les persones a refugiar-se en les seues llars a partir de les 20.00 hores.

Experts consultats asseguren que s’estan realitzant fumigacions en tot el litoral per a combatre la plaga, però les queixes dels veïns i hostalers no cessen a causa de les contínues picades. S’espera que a partir de la setmana vinent els esforços realitzats aconseguisquen frenar la proliferació d’aquests molestos dípters.

La província de Castelló és considerada una zona calenta quant a la presència de mosquits, ja que compta amb una gran extensió de zones humides en la seua franja litoral. Segons fonts consultades, aquesta província inverteix més recursos i mitjans que qualsevol altra regió d’Espanya per a fer front a les plagues de mosquits pel fet que hi ha aproximadament 3.441,6 hectàrees d’aiguamolls protegits a la província de Castelló, la qual cosa evidencia la importància d’abordar aquest problema de manera efectiva.

Més informació

1 Comentari

  1. Francisco Moraleda
    Francisco Moraleda de juny 10, 16:32

    Porqué no ponen nombre a esta plaga de mosquitos, tal y como se hace con otros desastres naturales?.
    Sugiero el nombre del Consejero de Sanidad del Gobierno autonómico.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari