Els municipis endureixen restriccions davant l'avanç de la pandèmia

La Comunitat Valenciana ha passat al nivell 3 d’alerta per l’increment de casos del dimecres

Els municipis endureixen restriccions davant l'avanç de la pandèmia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va anunciar el dimarts a la vesprada la identificació de 1.066 nous casos positius confirmats per PCR o test d’antígens, 588 altes i 19 defuncions en el conjunt de la Comunitat Valenciana. Una última actualització que ha provocat la passada al nivell 3 del semàfor COVID del Ministeri de Sanitat i l’enduriment de mesures alguns dels consistoris castellonencs. Tot això, a espera de conéixer si finalment la Comunitat Valenciana tanca les seues fronteres aquest cap de setmana per a evitar l’arribada massiva de persones d’altres comunitats.

És el cas de Nules, en el qual l’Ajuntament ha pres noves mesures preventives temporals amb l’objectiu d’interrompre o limitar l’actual cadena de transmissió local. A més de les mesures ja anunciades, com el tancament de vestuaris i la suspensió d’entrenaments en el poliesportiu, s’ha precintat el mobiliari urbà, fonts i cabines de telèfon per a evitar el seu ús, s’ha tancat el Poliesportiu i s’han precintat els parcs infantils i les zones d’oci públiques, com el jardí botànic, el paratge de l’Estany o la zona Quatre Camins. Així mateix, es tanca la zona comuna dels horts urbans i s’incrementaran les mesures en el mercat ambulant del pròxim dimecres.

L’alcalde, David García, ha explicat que estaran en vigor com a mínim fins al 15 de novembre i “són mesurades addicionals als que va acordar el dilluns la Junta de Govern Local i que responen a la situació preocupant per la qual travessa Nules. De fet, el dimarts vam tindre diferents contactes amb el departament de Salut Pública de la Plana que ens va recomanar adoptar mesures excepcionals i també ens reunim els representants dels diferents grups municipals per a consensuar aquestes mesures, a més la Conselleria de Sanitat en els pròxims dies també prendrà mesures emmarcades en les seues competències”.

I és que Nules és un dels municipis que més preocupa en aquest moment per l’increment de casos i de brots que s’estan registrant en el municipi. Des que va començar la pandèmia, s’han registrat 107 casos positius, 36 d’ells en els últims 14 dies, i 2 defuncions.

També s’han reforçat els torns de la Policia Local, especialment els caps de setmana, per a controlar el compliment de les mesures de prevenció i distanciament social, i vigilar també el toc de queda nocturn dictaminat per la Generalitat Valenciana.

Però aquest no és l’únic municipi que ha reforçat les restriccions. Vinaròs també acaba de comunicar noves mesures després de conéixer els últims informes realitzats per Salut Pública, que indiquen que els casos acumulats a Vinaròs en els últims 15 dies són 414,89 per cada 100.000 habitants. Segons el portal estadístic, des que va començar la pandèmia 879 persones s’han contagiat, 145 d’elles en els últims 14 dies, i 30 han mort.

Davant les dades, i a l’espera que Sanitat emeta una resolució específica per a Vinaròs i Morella, l’Ajuntament ha tancat els parcs infantils i sènior, així com les instal·lacions de cal·listènia; les barbacoes de l’ermita; els camps de petanca i pispes al costat del poliesportiu; la limitació del skatepark, només per a entitats esportives; i no es farà cessió dels espais municipals ni a particulars ni a entitats.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que des del consistori s’han volgut “avançar a la resolució de la Conselleria i començar a aplicar mesures d’àmbit municipal per a preservar la salut dels veïns”. Així mateix, ha enviat un missatge a la ciutadania: “només de forma unida amb el compliment de totes les normes marcades per les autoritats sanitàries podrem superar aquesta difícil situació.”

D’altra banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que s’està debatent el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana aquest cap de setmana per a evitar l’arribada massiva de persones provinents d’altres comunitats autònomes, com s’està fent en altres territoris. S’espera tindre més informació sobre aquest tema en les pròximes hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari