Aquests són els municipis de Castelló on més calor farà aquest cap de setmana

La província registrarà un període d’altes temperatures amb valors que superaran els 32 °C en alguns punts

Aquests són els municipis de Castelló on més calor farà aquest cap de setmana
26/04/2023 -

Com a gran part de la península ibèrica, la província de Castelló s’endinsa aquests dies en un període en el qual la calor farà acte de presència. Tal és així que alguns municipis arribaran a superar els 32 °C a la fi d’aquest mes d’abril segons les últimes previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, seran els municipis d’interior els que es vegen més agreujats davant aquest episodi de calor extrema que està afectant una gran part d’Espanya aquests dies, mentre que els de costa registraran valors una mica més suaus.

Tal com detalla la Aemet, les temperatures aniran pujant conforme avance la setmana fins a arribar el divendres i el dissabte, els dies en què la calor serà més notable, per la qual cosa el risc d’incendis es preveu extrem per a aquests dies.

De fet, les temperatures lllegaran als 33 °C a Montanejos, una zona recentment afectada per un gran incendi forestal. Li segueixen els 32 °C a Begís i Sorita i els 31 °C en altres punts de la província com Morella, Cinctorres o Sogorb.

Per al dissabte, la Aemet, preveu intervals nuvolosos, tendint a cel poc nuvolós o buidat a últimes hores mentre que en les hores centrals no es descarten ruixats dispersos a l’interior de Castelló. Les temperatures seran significativament altes per a l’època de l’any i en ascens, especialment en el cas de les màximes, l’ascens de les quals serà localment notable. Vent variable fluix amb brises en el litoral a la vesprada; en les hores centrals anirà en augment el vent de l’oest a l’interior, arribant a ser ocasionalment fort i sense descartar ratxes molt fortes.

La situació canviarà a partir del diumenge, quan es preveu que les màximes a l’interior descendisquen i que, al mateix temps, les localitats de costa experimenten un augmento significatiu del mercuri. Morella passarà dels 31 °C als 22 °C de màxima, mentre que Vinaròs passarà dels 23 °C del dissabte als 29 °C l’endemà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari