Els municipis s'escuden amb noves mesures per a frenar la transmissió del virus

Diversos ajuntaments han anunciat noves mesures per a endurir les restriccions vigents fins al 31 de gener

Els municipis s'escuden amb noves mesures per a frenar la transmissió del virus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública xifra en més de 160.000 les persones contagiades per COVID-19 des que va començar la pandèmia, en més de 3.000 les mortes i en prop de 2.500 les ingressades en aquest moment en la Comunitat Valenciana. Dades alarmants que s’han anat incrementant des del pont de la Constitució de desembre i que ja superen els 3.000 positius diaris en aquesta tercera ona. Si el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar la setmana passada noves restriccions i confinaments en pobles, ara són els mateixos ajuntaments els qui s’escuden amb noves mesures per a frenar la transmissió del virus entre els seus veïns i veïnes.

Un d’aquests ajuntaments és Nules. Ja el passat 5 de gener va activar un dispositiu especial amb més de 100 agents per a controlar les aglomeracions de la caravana real dels Reis Mags, però el divendres 7 va decidir blindar-se més en aquesta tercera ona. “La situació epidemiològica municipal actual ens ha portat a prendre aquestes mesures excepcionals amb la intenció de limitar les actuals cadenes de transmissió del virus, per la qual cosa demanem a la ciutadania responsabilitat individual limitant principalment les relacions socials no necessàries i que complisquen al seu torn amb les mesures d’higiene i sanitàries corresponents”, destacava l’alcalde, David García.

En aquest cas, des del dissabte fins al 31 de gener, en el municipi estarà tancat el poliesportiu, el camp de futbol, les pistes esportives, la pista d’hoquei, l’espai work out, no s’autoritzarà la celebració de competicions ni d’entrenaments i es precinta l’espai d’oci Quatre Camins al costat del mobiliari urbà. També estan tancats els edificis municipals, amb atenció amb cita prèvia, i se suspenen totes les activitats programades per l’ajuntament amb assistència de públic.

Aquest mateix divendres, Benicàssim també anunciava l’estudi de noves restriccions “amb l’objectiu posat a evitar l’avanç de casos COVID-19 en la localitat”. Encara que el consistori reconeix no estar entre els municipis amb major nombre de casos, “la prudència ens obliga a determinar la cancel·lació d’activitats municipals en espais tancats per a protegir la salut de la ciutadania”, destacava l’ajuntament.

S’espera conéixer en els pròxims dies més informació, però en la reunió mantinguda entre l’intendent cap de la Policia Local i membres de l’equip de govern ja es va avançar que es cancel·la l’activitat cultural en el Teatre Municipal i les esportives en espais tancats, també fins al 31 de gener.

Totes aquestes mesures se sumen a les noves restriccions anunciades pel president de la Generalitat Valenciana el passat 5 de gener: el tancament de l’hostaleria a les 17 hores, l’ampliació del toc de queda a les 22.00 hores, la reducció d’aforaments en comerços o el confinament perimetral de quasi una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana. A la província de Castelló, del 7 al 31 de gener estan tancats perimetralment Jérica, Borriol, Atzeneta del Maestrat i Soneja.

A més, segons van avançar el divendres EFE i À Punt, l’hospital de campanya de l’Hospital General de Castelló està llest per a acollir possibles derivacions de casos positius en COVID-19 si la situació ho requereix, després de superar-se els 2.500 ingressos hospitalaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari