Castelló torna a registrar 0 morts per coronavirus en les últimes hores

La Comunitat Valenciana registra un segon dia consecutiu sense ingressos en l’UCI de pacients amb coronavirus

Castelló torna a registrar 0 morts per coronavirus en les últimes hores

La Comunitat Valenciana ha registrat 24 casos positius en coronavirus confirmats amb PCR, 9 defuncions i 222 altes hospitalàries, segons ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha celebrat que per segon dia consecutiu no hi ha ingressos nous en l’UCI ni cap mort en Castelló.

En la roda de premsa d’actualització, la consellera ha celebrat que 222 persones s’han recuperat del coronavirus en les últimes hores, 41 d’elles a Castelló, 61 a Alacant i 120 a València, la qual cosa eleva la xifra total a 9.490.

També s’ha registrat 24 resultats positius amb PCR, dels quals 1 s’ha produït a la província de Castelló, 8 a Alacant i 15 a València. En total, hi ha 10.784 persones contagiades en la Comunitat Valenciana des que va començar la pandèmia. El 23% d’elles són casos actius.

Barceló també ha informat de 26 ingressos menys en els departaments sanitaris valencians, que compten amb 411 pacients amb COVID-19. Segons ha especificat, 36 d’elles estan en hospitals castellonencs (6 en l’UCI), 116 en alacantins (31 en l’UCI) i 258 en valencians (32 en l’UCI). Així mateix, la consellera ha assenyalat que per segon dia consecutiu no hi ha nous ingressos en l’UCI.

En les últimes hores també s’han produït 9 defuncions, un d’ells en una residència de majors. Tal com ha segregat, no s’ha produït cap defunció a Castelló, mentre que s’han produït 4 a Alacant i 5 a València.

La titular de Sanitat ha informat que la situació en les residències de majors és la mateixa que ahir. Hi ha 93 amb casos positius de COVID-19 i 28 d’elles estan baix vigilància activa de la Conselleria de Sanitat (8 a la província de Castelló, 7 a Alacant i 13 a València).

La Ribera va registrar un augment de casos positius en els últims dies
Ahir, Barceló va informar que ha demanat al Ministeri de Sanitat el pas de tots els departaments que es mantenen en fase 0 a la 1 dilluns que ve. No obstant això, va explicar que ha proposat que el departament de la Ribera ajorne les trobades socials previstes en la norma general per prudència.

Hui ha assenyalat, sobre aquest tema, que aquesta decisió es deu al fet que han identificat un nombre de contagis més elevat que la tendència general que havia tingut eixe departament al llarg de la pandèmia, 42 en els últims 5 o 6 dies. En aquest sentit, ha assenyalat que no és qüestió d’estigmatitzar eixa zona, sinó de “prudència”: “Ens ha costat molt arribar fins ací i no podem perdre l’avançat. Els alcaldes i alcaldesses coincideixen que cal protegir la salut dels veïns”.

Així mateix, ha destacat que localitzar aquest possible brot “mostra que el sistema d’alertes funciona” i ha defensat que aquesta decisió no s’ha pres per una mala situació de l’Hospital de la Ribera, que segons Barceló, tindria capacitat de resposta.

No obstant això, ha volgut llançar un missatge de calma i ha explicat que “és normal que puguen produir-se brots en la desescalada”. A més, ha insistit que retardar les reunions socials seria una qüestió de dies i que no és necessari remetre una carta al ministeri per a autoritzar aquest permís quan siga possible.

Preguntada per si els veïns i veïnes d’aquests municipis podrien gaudir de les terrasses dels bars si passen a la fase 1, la consellera ha destacat que podrien fer-ho només les persones que conviuen en la mateixa casa.

Finalment, ha confirmat que aquesta vesprada es reunirà juntament amb el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la resta de consellers i conselleres de l’àrea i abordarà els canvis en les franges horàries per a la Comunitat Valenciana, que ha avançat que no consisteix a sumar més hores de les establides, sinó a modificar les franges d’eixides dels menors de 14 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari