El major percentatge de docents extra i noves instal·lacions: així és la volta al col·le a Castelló

Una de les claus ha sigut la reducció de les ràtios a les aules

El major percentatge de docents extra i noves instal·lacions: així és la volta al col·le a Castelló

La pandèmia de la COVID-19 ha deixat a aquest curs escolar 2020-2021 diverses complicacions. Encara així, s’ha prioritzat la docència presencial amb estrictes mesures de seguretat, grups bambolla i una contractació de més docents a la Comunitat Valenciana. Més enllà dels canvis organitzatius, el curs 2020-2021 a Castelló també tindrà novetats que cobriran reivindicacions claus de la comunitat educativa.

Una de les claus d’aquest nou curs escolar ha sigut la reducció de les ràtios a les aules. D’aquesta manera, es permet controlar més fàcilment la possible transmissió de la COVID-19 si es produïra un cas positiu. En concret, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha anunciat la creació de 3.000 nous grups d’alumnes amb desdoblaments i un màxim de 25 persones per aula. També estan els denominats “grups bambolla” en Infantil fins a Segon de Primària, grups de convivència estables per a garantir la seguretat i el rastreig en cas que es produïsca un contagi.

També s’ha hagut d’augmentar la contractació de docents perquè puguen atendre aquests grups reduïts, un total de 4.374 al conjunt de la Comunitat Valenciana. Castelló ha contractat a les seues comarques un 6,9% més de professorat d’instituts i escoles per a aquest curs, concretament 625 professors més que eleven el total a 9.714. Es tracta del percentatge de contractacions de docents més elevant a la regió, ja que València compta amb un 5,6% més de professors respecte de l’any passat i Alacant amb un 6,5%.

A aquest augment extraordinari se suma el dels monitors i monitores de menjador, amb 3.003 més per a enguany, ja que hi haurà grups d’estudiants que hagen de menjar a les seues aules, però també hi haurà que mengen al menjador escolar, segons els responsables d’Educació. Castelló comptarà amb 481 monitors més al menjador, espai on hi haurà normes estrictes d’higiene i mesures de seguretat, amb un circuit d’entrada i eixida.

Nous centres educatius

Més enllà de les novetats que comporta la pandèmia de la COVID-19 per al sistema educatiu valencià, la Conselleria d’Educació també ha informat de millores en infraestructures escolars, amb huit centres educatius que obriran les portes per al 2020-2021. A la província de Castelló iniciaran el curs el 7 de setembre el CEIP Regina Violant d’Almassora i l’Aulari d’Infantil del CEIP Carles Sarthou de Vila-real.

El CEIP Regina Violant d’Almassora compta amb 9 aules d’infantil, 12 de primària, gimnàs, menjador i un pati, segons ha informat el consistori. Aquest és un dels centres que forma part del pla Edificant, amb una inversió de 5,4 milions d’euros. De la mateixa manera, l’Aulari d’Infantil del CEIP Carles Sarthou de Vila-real va ser dotat per la Generalitat amb una millora de les seues instal·lacions, perquè els seus alumnes pogueren començar el curs el mes de setembre.

També hi haurà set noves aules gratuïtes de 2 anys al CEIP Comte d’Aranda de l’Alcora; CEIP Felicinda Colell de Càlig; els CEIP Benadressa i Herrero de Castelló de la Plana; CEIP Riu Millars de Ribesalbes; CEIP Vicente Faubell de la Llosa; i el CRA La Serra de Sierra Engarcerán.

A les noves instal·lacions i serveis s’afegeix la construcció del primer institut-escola de la Comunitat Valenciana, que es troba al CRA Penyagolosa d’Atzeneta del Maestrat. Es tracta d’un centre que integra educació Infantil, Primària i ESO que atén l’alumnat d’Atzeneta del Maestrat, Vistabella del Maestrat, Xodos, les Useres i Benafigos i que té com a objectiu facilitar el dia a dia dels i les estudiants i les seues famílies.

Segons la Conselleria d’Educació, aquest curs 2020-2021 es crea la unitat de 1r de l’ESO, que escolaritzarà 11 joves: 10 d’Atzeneta i 1 de Vistabella, i cada any s’anirà incorporant un nou nivell fins a arribar a 4t de l’ESO en el curs 2023-2024. A més, i de cara al futur, quan l’institut-escola cobrisca totes les etapes de Primària i ESO, Educació ha previst que es faça una ampliació de les instal·lacions en terrenys annexos al centre educatiu actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari