La província de Castelló comptarà amb tres noves estacions d'ITV

La Conselleria d’Economia Sostenible ha anunciat l’ampliació de la xarxa d’ITV, que permetrà que el 90% de la ciutadania passe la inspecció a menys de mitja hora des de casa

La província de Castelló comptarà amb tres noves estacions d'ITV

Rafa Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha anunciat aquest matí una ampliació en la xarxa d’estacions d’ITV a Castelló, València i Alacant i que la prestació d’aquest servei passarà a ser de gestió directa de la Generalitat amb l’objectiu de “millorar la seua eficiència, qualitat i competitivitat”.

I és que l’actual servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana fins ara es realitza de manera indirecta amb la concessió administrativa a set empreses distribuïdes pel conjunt del territori valencià. A partir del 31 de desembre de 2022, quan acabe la vigència d’aquesta concessió, “el servei el gestionarà de manera directa la Generalitat Valenciana”, ha explicat Climent.

Per a això, es crearà una societat mercantil pública de la Generalitat que estarà integrada exclusivament per capital públic a la qual l’Ivace destinarà 60.000 euros per a la seua constitució. “Per a arribar a aquesta decisió de gestió directa, contractem una consultoria externa perquè elaborara un informe sobre les actuacions a realitzar, cronologia i cost econòmic previst per a la gestió directa de l’administració del servei públic d’inspecció tècnica de vehicles en la Comunitat Valenciana”, ha afegit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

A més, durant l’anunci, Climent ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ampliarà la xarxa d’ITV amb 10 noves estacions perquè el 90% de la població puga passar la inspecció del seu vehicle en menys de trenta minuts de casa. Segons ha especificat, es preveu que en 2026 aquesta nova xarxa estiga completa i entre 2021 i 2026 s’ingressarien 207 milions d’euros de beneficis nets, enfront dels 67 que s’obtindrien si se seguira amb la concessió actual.

On hi haurà noves estacions d’ITV a Castelló?

Així, a les 27 estacions d’ITV fixes i 13 unitats mòbils de la xarxa existent se sumaran altres deu fixes, tres d’elles a la província de Castelló: a la Vall d’Uixó, en Benlloc i a Alcalà de Xivert. A elles se sumen les de Torrent, Chiva, Guardamar, Sant Joan d’Alacant, Calp, Novelda i Guadassuar a les províncies de València i Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari