El Pla Edificant reformarà i construirà des de zero cinc centres de la província de Castelló

Educació ha anunciat cinc noves delegacions que incloen l’enderrocament i construcció del CEIP Mestre Canós de Castelló

El Pla Edificant reformarà i construirà des de zero cinc centres de la província de Castelló

El Pla Edificant continua avançant a la província de Castelló amb la construcció de tres col·legis i més actuacions en alguns centres educatius. Així ho ha anunciat la Conselleria d’Educació, que amb les noves delegacions suma 21,6 milions d’euros d’inversió al pla que pretén eliminar els barracons de la Comunitat Valenciana i garantir unes aules dignes per a l’alumnat.

Les comarques castellonenques sumen cinc intervencions de l’Edificant, amb una inversió de 3,9 milions d’euros d’aquesta nova partida. Dues d’elles seran actuacions de millora de centres educatius ja existents, com és el cas de la reforma del CEIP Palmerar de Benicàssim, valorada en 116.000 euros; i en el CEIP Verge Font de la Salut de Traiguera, en aquest cas amb 58.000 euros.

No obstant això, la novetat principal és la construcció de tres centres, un d’ells en la capital. En concret, es derrocarà el CEIP Maestro Canós de Castelló, que es construirà de nou en el mateix solar en el qual es troba, entre l’avinguda de la Mar i els carrers Tenerías i Moncofa. Es tracta d’una demanda històrica de l’Ajuntament de Castelló que se saldarà amb aquesta obra pressupostada en 3,9 milions d’euros i un període d’execució de les obres de 15 mesos una vegada que comence la seua construcció.

A això se suma la reforma i ampliació del CEIP La Mola d’Alcalà de Xivert per valor de 3,4 milions d’euros i la construcció de nou en una altra parcel·la de l’aulari del CRA Palància-Espadán a Castellnovo, en concret amb una inversió d’1,7 milions d’euros.

Amb aquestes noves obres i construccions, s’incorporen al pla Edificant Alcalà de Xivert, Benicàssim, Castellnovo i Traiguera, mentre que Castelló ja suma quatre obres delegades, dues d’elles en marxa amb una inversió d’Educació superior als 19 milions d’euros.

Les noves delegacions ja han arribat a la tramitació final i només queda la seua aprovació en el ple de cada ajuntament perquè Educació adjudique els fons econòmics, segons ha indicat la conselleria.

En aquest nou anunci s’ha informat de 9 noves delegacions a Alacant i Castelló preparades per a millorar els centres educatius amb un total de 21,6 milions d’euros, per la qual cosa la inversió total de la Conselleria en aquest programa ja ronda els 797 milions d’euros en obres per a dignificar les aules de 583 centres educatius de 237 localitats.

Fins hui s’han tancat intervencions per a millorar en quasi el 41% dels centres educatius, per la qual cosa la conselleria liderada per Vicent Marzà es troba a poc més de 9 punts percentuals d’arribar a l’objectiu marcat per a 2024 de millorar la meitat del parc d’infraestructures educatives públiques valencianes.

En aquests moments ja s’ha conclòs una de cada quatre actuacions delegades als ajuntaments per a millorar o construir centres educatius. Concretament, 135 de les 583 delegacions estan acabades i més de 50 estan en marxa.

En el cas de Castelló, hi ha 41 ajuntaments amb obres delegades en 66 centres educatius, amb una inversió de 110,5 milions d’euros de la Conselleria per a la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari