Nous equips d'alta tecnologia milloraran el diagnòstic i tractament de malalties a Castelló

Alguns dels equips ja estan instal·lats i milloraran la qualitat de la diagnosi i tractament de malalties oncològiques i cardiovasculars

Nous equips d'alta tecnologia milloraran el diagnòstic i tractament de malalties a Castelló

L’alta tecnologia millorarà el diagnòstic i el tractament de malalties a la província de Castelló a través del Pla d’Inversions en equips d’alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Pla Inveat) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que en tres mesos ha adjudicat 61 equips de diagnòstic i tractament d’última generació valorats en quasi 60 milions d’euros per als hospitals de la Comunitat Valenciana, entre ells l‘Hospital Provincial, el General i el de la Plana.

Sumant les arracades de licitació, la xarxa sanitària valenciana comptarà amb 79 equips d’avantguarda amb un valor de 81 milions d’euros. Es tracta de 18 TAC (tomografia axial automatitzada), 3 TAC de planificació, 6 Gammacambres, 29 ressonàncies magnètiques, 13 acceleradors lineals, 4 equips d’angiografia vascular, 2 equips d’angiografia neuroradiològica, 2 de braquiteràpia digital i 2 d’hemodinàmica.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha assenyalat que “aquest nou equipament suposarà un gran salt de qualitat en el diagnòstic i tractament de patologies oncològiques o accidents cardiovasculars, entre moltes altres”.

“A més, la renovació d’equips tecnològics situa al sistema sanitari valencià a nivell d’avantguarda i permetrà millorar l’atenció sanitària que reben els ciutadans i ciutadanes”, ha afegit el nou conseller.

Alta tecnologia a Castelló

En el cas de la província de Castelló, en tres mesos s’ha adjudicat un accelerador lineal per a l’Hospital Provincial de Castelló; un equip de ressonància magnètica a l’Hospital de la Plana que començarà les obres d’instal·lació després d’estiu amb un valor de 547.000 euros; i dos TAC (ja instal·lats) en el General i el Provincial.

Així mateix, hi ha uns altres TAC que estan adjudicats i pendents d’instal·lar en l’Hospital General, mentre que el Provincial també té adjudicat un equip TAC de planificació, d’acord amb la Conselleria de Sanitat.

El departament dirigit per Miguel Mínguez ha informat que dels 79 equips del Pla Inveat, 18 es troben en fase de licitació. A la província de Castelló, són una gammacambra per a l’Hospital Provincial i dos equips de ressonàncies magnètiques que se situaran a l’Hospital General.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari