Nules destina 35.000 euros a ajudes d'emergència en dos mesos

Nules destina 35.000 euros a ajudes d'emergència en dos mesos
19/05/2020 -

L’Ajuntament de Nules ha destinat, en els mesos de març i d’abril, al voltant de 35.000 euros a ajudes d’emergència social destinades a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat degut a la crisi originada per la Covid-19.

En concret, en dos mesos s’han beneficiat d’aquestes ajudes un total de 209 famílies de la localitat, “des del departament de Serveis Socials s’està fent un gran esforç per a atendre totes les necessitats que comporta aquesta situació excepcional que està afectant a diferents col·lectius tant a nivell econòmic com social. De fet en aquests dos mesos s’ha triplicat la quantitat destinada a les ajudes d’emergència”, comenta la regidora de l’àrea, Rosa Ventura.

Cal assenyalar que el departament de Serveis Socials compta amb una partida de 80.000 euros per a ajudes d’emergència a càrrec del pressupost de l’exercici de 2020. A més, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat a l’Ajuntament de Nules diferents ajudes per a persones que s’han vist afectades per les conseqüències derivades d’aquesta pandèmia. Així doncs, s’ha rebut una subvenció de 5.179 euros per a ajudar a famílies amb menors al seu càrrec de la que s’han beneficiat 22 famílies, i una altra de 18.330 euros per a ajudes d’emergència destinades a famílies vulnerables a la que s’han acollit 33 famílies del municipi.

Altres ajudes

Al mateix temps, des del començament de l’estat d’alarma s’està donant suport al Programa Unitat Respir amb control telefònic de les persones usuàries i visites presencials per a portar-los material didàctic. També des del departament de Serveis Socials s’està fent un control de les persones majors de 70 anys que en el període de confinament estant soles als seus domicilis “amb aquesta iniciativa s’ha contactat amb 218 persones majors de 70 anys i s’han detectat al voltant de 20 casos amb factors de vulnerabilitat en els que s’ha tingut que intervindre”, explica Ventura.

A més, s’està treballant amb l’alumnat del programa CONVIU i del programa CONNECTA’T; i s’està facilitant a les famílies més vulnerables, en col·laboració amb els directors dels centres educatius, el material escolar per a l’alumnat de primària. La regidoria de Serveis Socials juntament amb la regidoria d’Educació han adquirit 28 tauletes per a completar les subministrades per la Conselleria d’Educació per a que la totalitat de famílies vulnerables amb escolars de primària puguen fer ús d’aquest dispositiu.

Per a dur a terme les diferents tasques que s’han tingut que incorporar davant l’actual conjuntura i fer front als serveis que presta, el departament de Serveis Socials ha contractat a dos treballadores més d’ajuda a domicili, a una educadora, a una psicòloga per a donar suport a l’Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA) i a una altra psicòloga per a la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Additives (UPCCA).

Així doncs, en l’actualitat el departament de Serveis Socials està format per dos educadores familiars; tres treballadores socials; una tècnica PANGEA; dos tècniques EEIIA; un jurista; una coordinadora-psicòloga comunitària; una monitora de la Unitat Respir; una psicòloga encarregada de la UPCCA; una tècnica d’animació sociocultural; una tècnica d’infància amb funcions d’auxiliar administrativa; i huit treballadores d’ajuda a domicili.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari