L'Ajuntament de Nules s'oposa a la llei que prohibeix la crema de poda en el camp

L'Ajuntament de Nules s'oposa a la llei que prohibeix la crema de poda en el camp
09/05/2022 -

L’Ajuntament de Nules no pot autoritzar els permisos per a la crema de poda al camp segons la llei estatal 7/2022 de gestió de residus i sòls contaminats per a una economia circular, desenvolupada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat mes d’abril.

Per aquest motiu, el consistori ha anunciat públicament la seua posició en contra d’aquesta nova legislació en considerar que “no s’han tingut en compte els interessos dels llauradors, no se’ls ha consultat i se’ls ha deixat indefensos”, matisa el regidor d’Agricultura, César Estañol.

Davant aquesta situació, l’ajuntament ja està treballant en diferents accions per a defensar el sector agrari. De manera que, en el pròxim plenari es presentarà una moció per instar el Govern a modificar aquesta llei perquè els llauradors puguen portar a terme aquest tipus de crema; així mateix, convocarà al Consell Agrari Local per a informar d’aquesta nova legislació i estudiar possibles actuacions conjuntes; per altra banda, també es consultarà als membres de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, formada per representants dels municipis de la comarca de la Plana Baixa, de les organitzacions agràries, i dels diferents actors del sector agrari, la presa de decisions conjuntes.

Així doncs, aquesta nova normativa transforma totalment l’actuació habitual i tradicional del llaurador, que no podrà desenvolupar una activitat normal i necessària per al camp en considerar la crema de la poda com un residu. Per tant, la llei només empara la crema dels residus en casos molt excepcionals i justificats en què hi haja raons de caràcter fitosanitari i quan no siga possible portar-lo a terme amb un altre tipus de tractament.

Amb tot, l’Ajuntament de Nules considera que aquesta llei va en contra del sector agrari i “farà tot el possible per protegir l’agricultura local perquè els llauradors puguen seguir desenvolupant aquesta tasca”, comenta Estañol, qui a més assenyala que “volem que les restes de poda d’arbres no es consideren residus o almenys que es done una solució des del Govern a aquesta problemàtica que s’ha generat amb l’aprovació d’aquesta nova llei”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari