El blocau del Bovalar de Nules es convertirà en un centre d'interpretació

El blocau del Bovalar de Nules es convertirà en un centre d'interpretació
18/07/2022 -

L’Ajuntament de Nules restaurarà el blocau del Bovalar i habilitarà la parcel·la com a Centre d’Interpretació per a contextualitzar la importància que va tindre la Platja de Nules durant la Guerra Civil.

De manera que, aquest nou projecte serà una realitat gràcies a la subvenció de 14.200,56 euros que l’Ajuntament de Nules rebrà de la Conselleria de Qualitat Democràtica, i que s’emmarca en les ajudes que l’administració autonòmica atorga per a la realització d’actuacions relacionades amb la Memòria Històrica i Democràtica valenciana.

En aquest cas en concret, des de la regidoria de Patrimoni es va presentar el projecte per a la consolidació i posada en valor del blocau del Bovalar, situat en plena marjaleria de la Platja de Nules. Un projecte taxat en 19.723 euros i que, per tant, el consistori municipal només haurà de fer front al 28% del total de la inversió.

Per a la consolidació del vestigi bèl·lic s’ha projectat la construcció d’una Aula Memorial Oberta on, a més de consolidar el blocau, la parcel·la serà habilitada com un centre d’interpretació per a contextualitzar la importància que va tindre la Platja de Nules durant la Guerra Civil Espanyola.

Cal assenyalar que, el niu de metralladores del Bovalar és un fortí de defensa de les tropes revoltades situat prop de la línia del front republicà del Barranc del Torrent. Construït per quatre casamates i unit per corredors de comunicacions, que compta amb 18 troneres que apunten els quatre punts cardinals.

El regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, destaca l’eficiència que han demostrat des del primer moment “en obtindre, per tercer any consecutiu, la subvenció per a consolidar els nostres vestigis bèl·lics i poder ampliar així la nostra oferta turística. A més, amb aquest projecte, dotarem al nostre litoral d’un nou enclavament patrimonial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari