Qualitat Democràtica col·laborarà amb l’Ajuntament de Nules en la recuperació de vestigis de la Guerra Civil

Es vol crear a la localitat un Centre d’Interpretació de la Guerra Civil que siga referent a la província de Castelló

Qualitat Democràtica col·laborarà amb l’Ajuntament de Nules en la recuperació de vestigis de la Guerra Civil
17/12/2020 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico, s’han reunit amb l’alcalde de Nules, David García, el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, i la regidora de Participació Ciutadana, Rosa Ventura, per a conèixer els projectes de recuperació dels vestigis de la Guerra Civil de la localitat.

La consellera de Qualitat Democràtica ha signat en el Llibre d’Honor de l’ Ajuntament de Nules i posteriorment s’ha desplaçat a visitar els blocaus de la Vieta i el conjunt de fortificacions ubicat al camí de Cabeçol, acompanyada per l’ alcalde i els regidors.

Pérez Garijo s’ha felicitat de que “les administracions s’unixquen en els objectius, com en Nules, on existeix una fulla de ruta molt coincident amb els itineraris de la memòria, que posen en valor tots els nostres vestigis per a recordar la Història”.

La consellera ha destacat el projecte de rehabilitació dels refugis antiaeris “i de la manera en la que podem treballar des de la Conselleria mitjançant les subvencions, que són de lliure concurrència”. També ha ressaltat la possibilitat de que Nules compte amb un centre d’interpretació, “que abastaria a la provincia de Castelló i seria un lloc on anar els més menuts per a que puguen conèixer el que va passar en eixe període tan fosc de la història del nostre país”.

“Anem a estudiar les línies de possible col·laboració per a veure com podem fer per què siga un museu de l’Ajuntament de Nules però també de la Conselleria”, ha recalcat Pérez Garijo.

Per la seua part, l’alcalde de Nules, David García, ha afirmat que “des de l’ajuntament estem treballant en diferents projectes relacionats amb la recuperació d’alguns vestigis bèl·lics amb la intenció de crear un fons patrimonial de la Guerra Civil; de fet recentment s’ha restaurat un dels 196 blocaus que hi ha localitzats al nostre terme municipal”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “hem volgut exposar a la consellera totes les iniciatives en marxa i hem sol·licitat la seua col·laboració per a crear un Centre d’ Interpretació de la Guerra Civil a Nules que serà referent d’aquesta temàtica a la província de Castelló”.

El Museu monogràfic sobre la Guerra Civil, la consecució de la declaració de Bé d’ Interés Cultural (BIC) dels principals enclavaments de la localitat que varen ser protagonistes del conflicte bèl·lic o la restauració del refugi del Convent de la Sagrada Família, són alguns dels projectes que l’Ajuntament de Nules té en marxa en matèria de memòria històrica.

Nules, i la comarca de la Plana Baixa, va ser un dels punts més castigats de l’anomenat Front de Llevant durant la Guerra Civil i conserva molts dels vestigis del conflicte bèl·lic. Entre els que, es troben quatre fortificacions construïdes pel bàndol revoltat conegudes com els blocaus del Cabeçol i de la Vieta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari