La comunitat educativa es reuneix a Nules

La comunitat educativa es reuneix a Nules
25/01/2020 -

La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules aquest cap de setmana per a tractar diversos temes relacionats amb el sector de l’educació. Així doncs, les IV Jornades Educatives per a Famílies i Docents, que tenen lloc fins al pròxim 25 de gener, han estat inaugurades per la regidora d’Educació, Rosa Ventura; el diputat nacional, Joan Baldoví; l’inspector territorial en cap de Castelló, Juan Corchado; i la coordinadora de les Jornades, Mª Carmen Romero.

A les jornades hi participen més de 300 persones del món de l’educació, ja que el que es pretén és crear un fòrum de debat d’assumptes d’actualitat relacionats amb l’educació en el que participen tots els sectors implicats tant els mestres, les famílies com les persones no docents que hi treballen en centres educatius.

La regidora d’Educació, Rosa Ventura, comenta que “aquesta quarta edició ha sigut un any més tot un èxit de participació amb més de 300 persones participants de diferents punts del territori valencià. Estem treballant junt amb la comunitat educativa de Nules perquè la nostra població siga un referent del sector educatiu a la Comunitat Valenciana”.

Aquestes jornades compten amb diverses ponències i experiències sobre diferents temàtiques al voltant de la sostenibilitat i la inclusió com ara les anomenades “Emergència climàtica ¿cómo salimos de esta?; “Què fem amb la roba?”; “Reconstruir l’espai del pati des de la coeducació i la inclusió”; “Sensibilització i empoderament de la comunitat educativa com a base de la inclusió”; “Espai verd viu: una transformació física i social”; “Lo afectivo es efectivo”; Atrévete “Somos una escuela abierta, participativa y solidaria”; o “Qué acciones nos permiten influir en nuestros hijos y alumnos”. A més, també es presentarà el “Projecte de reciclatge creatiu”, “La cassola de Marta” o el “Programa RETO”, entre d’altres.

Entre les persones que participen en aquestes jornades estan: Serafín Huertas Alcalá, tècnic del centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana; Eva Solaz Solaz; Pilar Ferrer Rallo, Vanesa Cuesta Picazo i Rosa Maria Bel Bel, representants de Recreacas; Manuel Andrades Cordero; Javier Oliver Gavaldá, autor del llibre “En búsqueda del éxito educativo”; a més de representants del CEIP Blasco d’Alagón de Vilafranca, l’IES Gilabert de Centelles de Nules; l’IES Bovalar de Castelló, o el CEIP Rosa Serrano de València.

Per altra banda, també en aquesta edició s’ha programat una jornada matinera per a fills i filles dels assistents que s’ha organitzat per al dissabte 25 de gener en l’Espai Verd Viu de Nules, on hi haurà activitats i tallers gratuïts per als més menuts.

Un any més per a promocionar les jornades s’ha fet un concurs per a la realització del cartell i logotip. Així doncs, els guanyadors són alumnes de l’ESO de l’IES Gilabert de Centelles de Nules, Noa Min Martí Alpuente i Pablo Alepúz Escolar.

La cloenda tindrà lloc dissabte 25 de gener a les 20.00 hores al Teatre Alcàzar, com a novetat aquest acte comptarà amb un reconeixement a les persones docents dels centres educatius de Nules que s’han jubilat el curs 2018-2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari