Convocats els LXVIII Jocs Florals Vila de Nules

Els autors interessats poden presentar les seues obres fins al 19 d’agost

Convocats els LXVIII Jocs Florals Vila de Nules
15/05/2022 -

L’Ajuntament de Nules ha fet oficial l’inici de la convocatòria dels LXVIII Jocs Florals Vila de Nules, un dels certàmens de més prestigi de la literatura valenciana. A més, ha convocat també la VI edició dels Premis d’Investigació i Divulgació, que se celebraran de forma conjunta el 7 d’octubre al Teatre Alcázar de Nules.

La presentació de les candidatures estarà oberta fins al 19 d’agost i les obres s’hauran de lliurar en paper en un sobre que a més de l’obra inclourà dades de contacte del participant i un currículum de presentació, i digital mitjançant un PDF o en un USB.

Pel que fa als guardons es divideixen en dos grups: els Premis Ordinaris que inclouen: el “Flor Natural” amb un import de 4.000 euros al millor poemari de tema i metres lliures; el “Poesia de tema religiós o ètic” amb un premi de 500 euros i el “Poesia de tema patriòtic” dotat també amb 500 euros.

Al segon grup hi ha els Premis Extraordinaris en què s’inclouen: el “Premi de poesia Anna Rebeca” premiat amb 1.000 euros al millor poema d’almenys 70 versos de tema lliure escrit per un ciutadà de Nules i el “Premi Poemari Infantil” que ha doblat el premi respecte a l’any anterior passant dels 500 euros als 1.000 i guardona al millor poema de tema lliure adreçat a nens.

Premis d’Investigació i Divulgació

A aquests premis acompanyen per sisè any els Premis d’Investigació i Divulgació entre els quals s’inclouen: l'”Investigació Lingüística sobre el Valencià” patrocinat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb un premi de 2.000 euros, “Aspectes històrics del poble de Nules” que ha pujat el seu premi dels 500 als 1.000 euros i reconeix el millor estudi sobre qualsevol aspecte històric de la vila de Nules, el “Desplegament Industrial ceràmic a Nules” patrocinat per Grespania amb un import de 500 euros i el “Ser major a època de pandèmia” dirigit als majors de 60 anys i patrocinat per la Residència Verge de la Soledat que atorgarà un premi de 250 euros.

Alhora, se sumen altres premis de recerca i divulgació que van ser presents a l’anterior edició, però que han canviat el nom del premi. Entre aquests es troben: “La Música i la Cultura a Nules, com a teràpia en temps difícils” organitzat per la Societat Musical Artística Nulera i amb un premi de 500 euros; “La citricultura valenciana davant el repte de la globalització” patrocinat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Nules amb un premi de 600 euros; “Risc i oportunitats del sector bancari, associat al canvi climàtic” de la Caixa Rural Sant Josep de Nules amb un import de 1.000 euros; i la “Dona, treball i conciliació familiar” guardonat amb 1.000 i patrocinat per l’empresa local La Plana Granados Monlleó.

Quant als requisits formals per a les candidatures, els tres premis ordinaris hauran d’estar redactats en valencià, igual que el premi de recerca i divulgació “Investigació lingüística sobre el valencià”. La resta de premis de recerca i divulgació podran estar escrits tant en valencià com en castellà i han de complir els requisits següents: tenir una extensió mínima de 15 pàgines, utilitzar com a tipus de lletra la Times New Roman cos 12 i un interlineat d’1,5, a més de seguir les normes APA (American Psychological Association) per a les cites bibliogràfiques.

Finalment, cal destacar que el jurat estarà compost per personalitats rellevants del món de les lletres i la cultura sota la presidència d’honor de l’alcalde, David García, i la presidència de la regidora de Cultura, M. José Esteban, i que podrà deixar premis deserts si considera que no hi ha cap obra que tingui prou nivell literari. Els textos que sí que hagin estat guardonats cediran els seus drets de propietat intel·lectual a l’ajuntament si aquest ho sol·licita per fer edicions commemoratives dels Jocs Florals.

Les bases estaran disponibles en breu al web de l’ajuntament www.nules.org i a les xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari