Nules registra resultats negatius en les analítiques de detecció de COVID-19 en aigües residuals

Es tracta de proves emmarcades en el projecte CovidWater que porta a terme FACSA en col·laboració amb l’Ajuntament

Nules registra resultats negatius en les analítiques de detecció de COVID-19 en aigües residuals
28/07/2020 -

Les últimes mostres realitzades per a la detecció de restes de COVID en les aigües residuals de la població de Nules han sigut negatives. Aquestes analítiques es van portar a terme la setmana passada i s’emmarquen en el projecte anomenat CovidWater que desenvolupa l’empresa responsable del servei de proveïment d’aigua i del sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals de la localitat, FACSA, en col·laboració amb l’Ajuntament de Nules.

“El principal objectiu d’aquestes proves és analitzar la presència de material genètic de SARS-Cov-2 en les nostres aigües residuals, de manera que si es detecta aquest material genètic podem generar una alerta primerenca en el municipi sobre la possible presència de persones infectades pel virus”, explica l’alcalde de Nules, David García.

Aquest projecte va començar el passat mes de juny i les analítiques es fan de manera periòdica. La duració prevista és de 16 setmanes, així doncs amb les mostres realitzades es pot fer un seguiment detallat de la situació de les aigües residuals de la població per poder prevenir contagis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari