Compte arrere per a la Fira Medieval de Mascarell, que tindrà un nou format

Compte arrere per a la Fira Medieval de Mascarell, que tindrà un nou format
27/10/2021 -

La Fira Medieval de Mascarell se celebrarà enguany amb novetats significatives relacionades, principalment, amb la seua infraestructura per a garantir així la distància social entre els seus visitants, com a mesura preventiva davant la Covid. De manera que, enguany es reprén l’organització de la XIV edició d’aquesta fira després de l’ajornament de l’edició anterior motivada per la pandèmia. Així doncs, la XIV Fira Medieval de Mascarell tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de novembre.

Davant la qual cosa, el regidor de Mascarell, Guillermo Latorre, explica que per primera vegada la Fira Medieval de Mascarell s’instal·larà en extramurs, “enguany la fira es traurà fora del recinte emmurallat de Mascarell perquè es vol evitar aglomeracions de gent, ja que els carrers són molt estretes i la presència massiva de visitants dificulta mantenir la corresponent distància de seguretat”.

No obstant això, des de l’empresa Culthisme s’assenyala a més que encara que el format i la ubicació siguen diferents no per això el seu contingut “que es manté en la mateixa línia que en les passades edicions”, matisa Vicente Herrera.

Amb tot, en la present edició cal destacar noves incorporacions a la seua programació com l’exposició itinerant “Jaume I més enllà de la llegenda” que es podrà visitar en la Plaça Major de Mascarell i que comptarà amb més de 20.000 quilos d’escenografia relacionats amb la vida del rei Jaume I i les llegendes que existents entorn d’aquest personatge.

Així mateix, hi haurà una altra exposició complementària a aquesta mostra en el Local Multifuncional de Mascarell on es podrà contemplar diferent indumentària de l’època avalada per historiadors i cronistes, “aquestes exposicions tindran un enfocament lúdic i cultural”, apunta el representant de Culthisme.

La programació comptarà, a més, amb música en directe, joglars, bufons, exposicions de falconeria amb més de 14 ocells, macrocampament de soldats, antics oficis, racó infantil, marionetes, atraccions i espectacles per als més xicotets, tavernes, artesans, entre altres espectacles i activitats itinerants i que no inciten a la concentració de persones i, si escau, amb aforament controlat.

La fira compta, al seu torn, amb la col·laboració de l’Associació Encàrrec Templer de la Plana, de l’Associació Cultural de Balls Medievals Corus Simul, i de l’Associació de Tambors i Bombos de la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari