Nules fomenta el valencià i el castellà entre la població migrant

Un total de 58 alumnes d’11 nacionalitats diferents participen en les classes que imparteix el Centre de FPA

Nules fomenta el valencià i el castellà entre la població migrant
20/12/2019 -

El Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) de Nules ofereix una àmplia oferta per a continuar sent referent en formació permanent a la comarca de la Plana Baixa. De fet, aquest curs 2019/2020 té quatre grups de llengües per a població estrangera, tres de castellà i un de valencià, en els quals participen 58 alumnes d’11 nacionalitats diferents.

La regidora d’Educació, Rosa Ventura, s’ha reunit amb l’alumnat per a conéixer de primera mà el desenvolupament d’aquestes classes, “aquests cursos són molt importants perquè l’aprenentatge de les llengües oficials és imprescindible per a participar en la societat que els acull”.

Aquestes classes estan organitzades pel Centre Municipal de FPA Nules amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Cal recordar a més que el Centre Municipal de FPA de Nules té una variada programació, així doncs entre els cursos reglats que ofereix està el Graduat en Secundària; els Cursos de Preparació per a les Proves d’Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, o el Curs de Preparació per a l’Accés a la Universitat per a majors de 25 i de 45 anys. A més destaca l’àmplia oferta de cursos de Valencià, on es pot certificar els nivells A1 i A2; i preparar per a les proves dels nivells B1, B2, C1 i C2.

D’altra banda, el centre presenta una variada programació d’activitats d’oci i temps lliure amb tallers i cursos de pintura, xilografia o costura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari