La Diputació de Castelló cedeix a l'ajuntament de Nules la titularitat del jaciment arqueològic de Benicató

La Diputació de Castelló cedeix a l'ajuntament de Nules la titularitat del jaciment arqueològic de Benicató
24/10/2021 -

La Diputació de Castelló ha aprovat el canvi de titularitat de la parcel·la del jaciment arqueològic de Benicató a favor de l’Ajuntament de Nules, tal com va quedar certificat per unanimitat en l’última sessió plenària de la institució provincial. Aquesta alienació definitiva es dóna 45 anys després que la Diputació cedira de manera provisional la parcel·la on es troba part del jaciment arqueològic de Benicató.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que la concessió de les parcel·les del jaciment es deu ”a la bona pràctica que des de l’ajuntament de Nules estan realitzant per a cuidar i conservar un jaciment arqueològic que tanta història conté”. Sobre aquest tema, Sanz ha manifestat la necessitat de ”continuar treballant aquestes parcel·les per a trobar restes importants que ens ajuden a estudiar la història d’aquest paratge”.

El jaciment arqueològic de Benicató, situat en el terme municipal de Nules, polígon 23, parcel·la 485, es va localitzar en 1883, però va ser en 1954, després d’una profunda transformació de la parcel·la per a la plantació de tarongers, quan es va poder comprovar la vertadera importància del jaciment.

El jaciment té incoada la seua declaració de BIC com a zona arqueològica segons resolució de la Generalitat Valenciana del 15 de novembre del 2016 publicada en el DOGV 7922. La direcció del jaciment quant a treballs de camp es troben actualment a càrrec d’Esperanza Huguet i Ferran Arasa dins dels projectes promoguts pel Departament d’Arqueologia de la Universitat de València.

Més informació

1 Comentari

  1. Ignotis Parentibus 13
    Ignotis Parentibus 13 d’octubre 25, 14:38

    Como valga algo le vende y si no vale nada le llenarán de vacas y cabras.A los alcaldes nunca les ha unteresado más el patrimonio que llenarse los bolsillos robando todo lo que pueden.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari