Nules inicia una campanya per a fomentar la donació de mèdul·la òssia

Divendres tindrà lloc una taula informativa en la zona de l’Estany de les platges

Nules inicia una campanya per a fomentar la donació de mèdul·la òssia
03/08/2020 -

L’Ajuntament de Nules, en col·laboració amb “Médula Castellón”, ha posat en marxa una campanya informativa per a fomentar la donació de medul·la òssia. Entre les accions que es portaran a terme destaca una taula informativa que es desenvoluparà divendres, 7 d’agost, en horari de 19 a 21 hores a la zona de l’Estany de les Platges de Nules.

Des de la regidoria de Sanitat, Susana Tusón anima la ciutadania a participar activament d’aquesta iniciativa, “la idea és millorar la informació i fomentar aquest tipus de donació, ja que amb una bona i correcta informació i un xicotet gest els donants poden salvar una vida. De fet, fer-se donant de medul·la és una decisió valenta i demostra una solidaritat extraordinària”.

Aquesta campanya conjunta està dissenyada per a atraure l’atenció dels donants potencials més joves, d’entre 18 i 40 anys, “la probabilitat de trobar un donant de medul·la no familiar compatible en tot el món és d’1 entre 4.000, hi ha moltes dificultats a l’hora de trobar la parella adequada o compatible. Per tant, es vol també facilitar a les persones interessades en ser donants tota la informació, perquè hi ha gent del nostre entorn i també d’altres punts del món que necessiten un trasplantament de medul·la per a seguir vivint. Aquesta decisió està a les nostres mans, els donants joves són els que més probabilitats tenen de convertir-se en donants efectius”, explica la regidora de Sanitat, Susana Tusón.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari