Els centres educatius de Nules resisteixen a la COVID-19

Els centres educatius de Nules resisteixen a la COVID-19
08/10/2020 -

Aquesta setmana s’ha reunit el Consell Escolar Municipal de Nules on s’ha fet balanç, entre altres assumptes, de l’inici del nou curs escolar en relació a la Covid-19. Destacant, per tant, l’absència de contagiats en les aules dels centres educatius de la localitat.

El Consell presidit per l’alcalde de Nules, David García, la regidora d’Educació, Rosa Ventura, i l’inspectora de la Conselleria d’Educació, Marisol González, compta també amb la representació dels equips directius i de les Associacions de Mares i Pares de l’Alumnat (AMPES) dels centres educatius del municipi.

De fet, tots ells han coincidit en assenyalar l’esforç i treball realitzat per les diferents comunitats educatives davant el començament d’aquest nou curs marcat pels protocols de prevenció davant la Covid-19, “Nules no ha registrat de moment cap contagi en l’entorn escolar, i no ha tingut ninguna aula tancada en quarantena. Tenim que agraïr a la comunitat educativa tot l’esforç que està fent i donar també l’enhorabona a l’alumnat per la seua responsabilitat i consciència de la situació encara que no hi ha que baixar la guàrdia”, comenta l’Alcalde de Nules, David García.

Per altra banda, s’ha informat als membres del Consell dels motius pels quals l’Ajuntament de Nules no va fer tests preventius a professorat i a alumnat a l’inici del curs. Així, des del govern municipal s’argumenta que la Conselleria assenyala que no és competència de les administracions locals, que el cost seria de mig milió d’euros per la realització d’una prova que sols és efectiva per un període molt concret de temps, i per tant no és assumible.

I també s’ha parlat de l’implantació de l’infermera escolar ja que el govern local considera que aquests professionals deuen ser personal de la Conselleria de Sanitat i no del propi ajuntament.

Davant açò, la regidora d’Educació, Rosa Ventura, explica que “els membres del Consell han mostrat la seua conformitat en el que venim defensant, i s’ha acordat demanar a la Conselleria l’ampliació de personal d’infermeria en el centre de salut per a que puga dedicar unes hores a la setmana a atendre a l’alumnat en els propis centres educatius i impartir programes d’educació en la salut”.

Així mateix, s’han establit els criteris comuns relacionats amb la Covid-19 per a l’escolarització de xiquets i xiquetes de temporeros que resideixen a Nules al llarg de la campanya citrícola; s’ha fet un repàs de l’estat actual d’execució de les obres del Pla Edificant de Nules i s’ha parlat també de nous projectes de cara al segon Pla Edificant que posarà en marxa la Conselleria d’Educació.

Un altre dels temes tractats ha estat la pròxima edició dels jocs esportius que començarà la setmana propera i que també estarà condicionada pels protocols de prevenció de contagi del virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari