Èxit en les III Jornades sobre Violència Fili Parental de Nules

Èxit en les III Jornades sobre Violència Fili Parental de Nules
17/02/2022 -

Nules alberga, els dies 17 i 18 de febrer, les III Jornades sobre Violència Fili Parental i Atenció a la Infància i Adolescència a la Comunitat Valenciana amb les quals es pretén, entre d’altres, donar visibilitat des de diferents àmbits a aquest tipus de violència domèstica.

Així doncs, aquest matí ha tingut lloc l’acte inaugural que ha comptat amb la presència de l’alcalde, David García, del cap de la Policia Local de Nules, Ernesto Hurtado, i de l’agent de la Policia Local organitzador d’aquestes jornades, Joseba Corral, els quals han assenyalat la importància de les temàtiques que tracten aquestes jornades.

De fet, en tan sols tres edicions aquestes jornades s’han convertit en un referent no sols a la Comunitat Valenciana també a la resta del territori nacional i han tingut més de 210 inscripcions per a assistir presencialment, procedents de diferents poblacions de les províncies de Castelló, València i Alacant principalment, i també destaca la presència de participants de Múrcia, Illes Balears, o Castella-la Manxa.

Així mateix, s’espera també molt de seguiment en directe pel canal Youtube de l’ajuntament des del qual es retransmeten també les jornades en directe.

Amb tot, l’alcalde destaca que “al llarg d’aquestes jornades s’exposaran diferents punts de vista, tant judicials, policials, sanitaris com educatius, impartits per prestigiosos professionals que de segur aportaran noves visions a les persones participants”.

En aquest sentit, cal destacar que entre els ponents es troben Emilio Calatayud, magistrat i jutge de menors de Granada; Alfredo Abadías, doctor en Dret i president de SEVIFIP; María José Ridaura, psicòloga de la Fundació Amigó i directora del GCE Cabanyal; Matilde Espinosa, psicòloga clínica i coordinadora sanitària de l’Hospital de Dia Infanto-Juvenil de la Unitat Educativa Terapèutica de Castelló; o Keren Cuervo, doctora en psicologia i professora titular del departament de Psicologia Evolutiva, Social i Metodologia amb docència en Psicologia i Criminologia.

Per altra banda, la jornada de divendres, 18 de febrer, comptarà amb les ponències que impartiran Francisco J. Sánchez, cap del Servei d’Infància i Adolescència, i Ferrán M. Elipe, cap de Secció de xiquets, xiquetes i adolescents de la Direcció Territorial de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Castelló; Rubén Simó, director de la Residència Socioeducativa Pi Gros; i de Ferrán Blanch, coordinador de Fundación Amigó; Alejandro Durán, coordinador Emancipación Cruz Roja Castellón; i Francisco Díaz, director del centre d’acollida Plana Baixa de Nules que presentaran els programes “Atención a la Infancia y Adolescencia”, “Conviviendo”, “Creciendo”, “Joven”, “Programa de Atención a Jóvenes”, “Mentora” i “Inserción Sociolaboral”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari