La Festa de Sant Vicent de Nules reviu el seu fervor com a Festa d'Interés Turístic Provincial

La cercavila, principal acte, comptarà enguany amb les quintes del 95 com a protagonistes

La Festa de Sant Vicent de Nules reviu el seu fervor com a Festa d'Interés Turístic Provincial

El segon dilluns de Pasqua és festiu en molts municipis, però és especialment a Nules i enguany. Després de dues suspensions per la pandèmia del coronavirus, torna la Festa de Sant Vicent de Nules, una tradició que té origen en el segle XV, i el fa estrenant la seua declaració d‘Interés Turístic Provincial, que el municipi va aconseguir en 2021.

Al llarg del dia, els carrers del municipi tornaran a sentir la il·lusió, germanor i devoció de sempre entorn a la figura de Sant Vicent Ferrer. Milers de veïns i veïnes i de visitants dels pobles pròxims participen cada any en aquesta ‘Festa dels Fadrins’ única i multitudinària, compte el regidor de Turisme, Guillermo Latorre.

“Enguany tornem a celebrar la festa amb la declaració d’Interés Turístic Provincial, un reconeixement pel qual hem treballat molt en aquest ajuntament. De fet, també hem aconseguit la distinció en la festa de les Barraquetes, de la Soledat, les de Sant Xotxim i les de Sant Joan, així com la declaració d’Interés Turístic Autonòmic en la Fira Agrícola i Ramadera“, assenyala Latorre. “Aconseguir aquestes distincions suposa, d’una banda, protegir-les i impulsar-les perquè no decaiguen, i, d’altra banda, accedir a línies de subvencions que ens ajuden a promocionar-les”, afig.

Sant Vicent de Nules 2022

Aquest dilluns 25 d’abril, les quintes de 1995 eixiran de la Plaça Major per a començar amb la tradicional cercavila, amb un recorregut pels principals carrers del nucli urbà en el qual s’uneixen veïns, veïnes, associacions, famílies a cavall… recordant l’origen de la festivitat. Una vegada arriben al carrer Sant Vicent, retran homenatge al sant donant la volta a una foguera enfront de la seua imatge.

A la vesprada, a les 19.00 hores, se celebrarà la també multitudinària Missa Major en honor a Sant Vicent Ferrer, i a les 20.00 hores començarà la processó, que finalitzarà amb un espectacle pirotècnic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari